Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Εκρίθηκε από το Ελεγκρικό Συνέδριο και ξεκινά η κατασκευή του φράχη

Μέσα στις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η νομιμότητα της σύμβασης για το έργο κατασκευής του φράχτη στα σύνορα της χώρας μας.


Μέσα στις επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.

Μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, η κυβέρνηση αποφάσισε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, την ένταξη του έργου κατασκευής του φράχτη στον Έβρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 25/11 τις χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα του 2011 μέσω των Ταμείων Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφών, ωστόσο χθες η Κομισιόν με άλλη ενημέρωση απέκλεισε ευρωπαϊκά κονδύλια στο έργο.

Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο περιέχει ένα σύνολο δράσεων που αποσκοπούν τόσο στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης όσο και των ανθρώπων που ζητούν άσυλο και διεθνή προστασία.

.