Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Το θέμα με την «καλτσοδέτα» του Ξυνίδη δεν είναι προσωπικό, είναι ρατσιστικό", λέει η Καϊλή

Η όμορφη Εύα βγήκε στο ραδιόφωνο του "Βήματος" και έσουρε τα εξαμάξης στον Ξανθιώτη αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης


ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ;


«Ο Σωκράτης Ξυνίδης δεν μου έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι ρατσιστικό». Αυτό υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, στο «ΒΗΜΑFM 99,5» για τους χαρακτηρισμούς («καλτσοδέτα») του κ. Ξυνίδη σε βάρος της και την πειθαρχική διαδικασία που κίνησε. Όσον αφορά τη στάση του κ. Παπανδρέου και τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας: «Να ανοίξει η συζήτηση πριν από τις εκλογές και να τεθεί και θέμα επικεφαλής».


Για την επιστολή της προς το πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που της απέδωσε ο κ. Ξυνίδης:

Έχω στείλει την επιστολή για να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες. Θεωρώ ότι ήταν κάτι αυτονόητο, που θα έπρεπε να έχει κινηθεί και από μόνο του.


Για το αν της έχει ζητήσει συγγνώμη:

Όχι βέβαια. Το θέμα δεν είναι προσωπικό πλέον. Ούτε πολιτικό. Έχει φύγει από αυτή τη σφαίρα και νομίζω ότι είναι βαθιά κοινωνικό και ρατσιστικό. Ενισχύθηκαν οι απόψεις αυτές και υποστηρίχθηκαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι δεν έχει να κάνει με ένα προσωπικό ζήτημα και μια συγγνώμη που μπορεί να πάρω, αλλά με ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες σήμερα σε επαγγελματικούς χώρους και δεν βρίσκουν τη δύναμη να το αντιμετωπίσουν, πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη και να την υποστηρίξουν μέχρι τέλους.

Δημοσίως υποστήριξε ο κ. Ξυνίδης συγκεκριμένα ότι εξέφρασε αυτές τις απόψεις και ότι ήταν προσωπικές, επομένως τις υποστήριξε κιόλας.


Για τη στάση του κ. Παπανδρέου και αν η ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ερμηνεύεται ως παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

Πιστεύω ότι έχει αφήσει ανοιχτά και άλλα ενδεχόμενα ο κ. Παπανδρέου και απλώς δεν θέλει να βιαστεί, διότι υπάρχουν μπροστά μας πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα και αυτό που επανέλαβε είναι ότι χρειάζεται το σωστό χρόνο για να ανοίξουν όλα τα θέματα. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι και κυβερνητικά στελέχη θα θέσουν καθένας τους όρους τους και όλα αυτά θα συζητηθούν.


Για το χρόνο κατά τον οποίο πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες:

Θεωρώ ότι σίγουρα θα έχει συζητηθεί το θέμα αυτό εσωκομματικά πριν φτάσουμε εκεί. Το αν θα αλλάξει ή δεν θα αλλάξει ηγεσία, επιτρέψτε μου, αλλά είναι κάτι που δεν το συγχωρεί η εμπειρία μου ή η απειρία μου να το ανοίξω εγώ ως θέμα.


Για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη:

Τις σέβομαι και μου κάνει και εντύπωση, αν θέλετε, διότι δεν είναι εύκολο να τις εκφράσει ένας άνθρωπος που τα δύο τελευταία χρόνια συμμετείχε στην κυβέρνηση και να κάνει σκληρή κριτική και αυτοκριτική. Θέλει θάρρος και μάλιστα πολιτικό θάρρος. Το πώς θα κριθεί όμως, είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό που λέω είναι ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται εθνική ενότητα και ψυχραιμία και όχι να έχουμε κομματική εσωστρέφεια. Λέω ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση με όλα τα ενδεχόμενα και να δούμε τι πρεσβεύει καθένας, τις απόψεις του και να κριθούμε γι’ αυτό και να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία πριν τις εκλογές, πιστεύω, και φυσικά να τεθεί και θέμα επικεφαλής και της Κ.Ο. και του κόμματος.

.