Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νεκρός σε τροχαίο 16χρονος λαθρομετανάστης μετά από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό

Τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, αλλά εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα
Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν νεκρός και τραυματίες

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συνελήφθη την Πέμπτη πρώτες πρωινές ώρες, στο 14ο χιλιόμετρο Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε λαθρομετανάστες. Τρεις από τους διακινούμενους ήταν Σύριοι και δύο Ιρακινοί.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με οργανωμένη διακίνηση λαθρομεταναστών, από δύο αυτοκίνητα, με γερμανικές πινακίδες, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού εντόπισαν τα οχήματα, σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής και τα έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση. Μόλις οι οδηγοί των οχημάτων επιβίβασαν σε αυτά, τους λαθρομετανάστες και κινήθηκαν προς την Εγνατία οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών μαζί με αξιωματούχους του FRONTEX, τους έκαναν σήμα, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, αυτοί όμως δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, κινούμενοι στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Κομοτηνή.

Στο κόμβο της Μάκρης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης έκαναν εκ νέου σήμα στάσης στα δύο οχήματα, όμως οι οδηγοί αυτών για ακόμη μια φορά δεν συμμορφώθηκαν. Το ένα από τα οχήματα, λίγο πιο κάτω εκτράπη της πορείας του και ανετράπη, ενώ το δεύτερο κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο όχημα, διαπίστωσαν ότι ο 36χρονος οδηγός του, προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας πέντε λαθρομετανάστες. Αποτέλεσμα της εκτροπής και ανατροπής του οχήματος ήταν να τραυματισθούν ελαφρά ο διακινητής και δύο από τους διακινούμενους και θανάσιμα ο 16χρονος διακινούμενος Σύριος.

Θανάσιμα και ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 168,10 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

.