Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ευθείες βολές Σπηλιόπουλου εναντίον ταξιάρχου στον Έβρο

Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξεως προκαλούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας, που στοχοποίησε ως νοσταλγό της Χούντας τον πατέρα του Εύελπι που πρωταγωνίστηκε στο επεισόδιο της 17ης Νοεμβρίου, ο οποίος υπηρετεί στην Θράκη
         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στις Ένοπλες Δυνάμεις η απαράδεκτη αναφορά του υφυπουργού Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου περί ύπαρξης εν ενεργεία αξιωματικών που νοσταλγούν τάχα τη δικτατορία.

Τις δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας αποδοκίμασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως και απόστρατοι αξιωματικοί.

Με τη συγκεκριμένη απαράδεκτη δήλωση που μόνο ντροπή προκαλεί στο Στράτευμα και δημιουργεί αναίτια ανησυχία στην κοινή γνώμη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος υπονόησε ξεκάθαρα ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να υπηρετούν, αξιωματικοί, νοσταλγοί της δικτατορίας!

Με αφορμή το ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων, ο υφυπουργός Άμυνας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο πατέρας του Εύελπι, που υπηρετεί σήμερα ως ταξίαρχος σε μονάδα του Έβρου, φταίει για τη συμπεριφορά του γιού του επειδή ο ίδιος ο πατέρας είχε δείξει στο παρελθόν ότι νοσταλγεί, τάχα, τη δικτατορία.

«Είναι σοβαρό το γεγονός αυτό και ανησυχητικό και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να είναι ανησυχητικό και σοβαρό είναι και η ιστορία και η καταγωγή του Εύελπι. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι' αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο» δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στον «Βήμα FM».

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που αποδοκίμασε τις δηλώσεις του υφισταμένου του και τόνισε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί υπηρετούν πιστά το Σύνταγμα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι νομιμόφρονες. Οι Έλληνες αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, όλοι είναι πιστοί και συνεπείς στον όρκο τους να υπηρετούν το σύνταγμα και τους νόμους αυτού του κράτους. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, έχει εμπεδώσει τη δημοκρατία, τα συντεταγμένα θεσμικά της όργανα με πρώτες τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ταγμένες στο να υπηρετούν τη συνταγματική τάξη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Τις απαράδεκτες δηλώσεις Σπηλιόπουλου, οι οποίες εγείρουν μείζον ηθικό θέμα, καταδίκασαν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

 
Πηγή:  http://www.star.gr/