Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Αθώος για τη δολοφονία του Ειδικού Φρουρού ο ξανθιώτης αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς!!!

Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Χαράλαμπου Αμανατίδη, αν και είχε σπεύσει να αναλάβει την ατομική πολιτική ευθύνη της (ανεξιχνίαστης) δολοφονίας 
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Απαλλάχτηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη –το 2005- ο ξανθιώτης Νίκος Κουνταρδάς.

Ο 33χρονος από την Ξάνθη, όπως είναι γνωστό, είχε προσέλθει αυτοβούλως το 2009 στον εισαγγελέα, το καλοκαίρι του 2009, προκειμένου να αναλάβει την ατομική πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του ειδικού φρουρού, για την οποία ουδέποτε υπήρξαν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.



Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Νίκος Κουνταρδάς απαλλάχτηκε από την κατηγορία ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, τον αθώωσε για τρεις άλλες κατηγορίες, της οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κλοπής από κοινού, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του, που κοινοποίησε σχετική γραπτή δήλωση, μέσω του δικηγόρου της Αργύρη Α. Μαλάκη, στην εφ. Μαχητής και στο XanthiPress.gr



Το ιστορικό των περιπετειών του Ν. Κουνταρδά





Ο Νίκος Κουνταρδάς, μετά την ομολογία του για τη δολοφονία – την επομένη της αποφυλάκισής του για άλλη υπόθεση μετά από πολυήμερη απεργία πείνας- είχε φυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην πτέρυγα της 17 Νοέμβρη και, μάλιστα, είχε εμπλακεί στη διαμάχη μεταξύ των ηγετικών μελών της πρώην τρομοκρατικής οργάνωσης. Παραμένει ακόμη φυλακισμένος στις φυλακές Κομοτηνής, εξαιτίας της μοναδικής καταδίκης, την οποία έχει υποστεί μέχρι σήμερα, αυτής για τον ξυλοδαρμό του πρώην Προέδρου της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλου, της οποίας η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό εκκρεμεί. Έχει απαλλαγεί για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.



Ως γνωστόν, αποτελεί εμβληματική μορφή για τον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει γίνει πολλές φορές γνωστός για τις δηλώσεις και τις απεργίες πείνας που έχει κάνει. Το 2010 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας ενώ κατά την παραμονή του στη φυλακή φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί από τους αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με δηλώσεις του. Η περιπέτειά του με τις διωκτικές αρχές ξεκίνησε το 2006, όταν αναγνωρίστηκε σε οπτικό υλικό που είχε παραχωρήσει ο τότε Πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμπης Νικολαϊδης στην Αστυνομία για επεισόδια σε ποδοσφαιρικού αγώνες.



Η αναλυτική δήλωση που απέστειλε η οικογένεια του Νίκου Κουνταρδά, η οποία όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα στον 34χρονο, αναφέρει:



Δήλωση Οικογένειας Νίκου Κουνταρδά



Την 22α Νοέμβριου 2011 μας ενημέρωσε ο δικηγόρος της οικογενείας μας Αργύριος Μαλακης του Ανασταοι0υ ότι ομόφωνα οι δικαστές της Αθήνας και ο Εισαγγελέας αποφάσισαν την αθώωση του γιου μας Νίκου Κουνταρδά από τις κατηγορίες της οπλοφορίας, οπλοχρησίας, κλοπής από κοινού κατηγορίες της οπλοφορίας, οπλοχρησίας, κλοπής από κοινού και της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως για την υπόθεση της δολοφονίας του Ειδικό Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη.



Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον δικηγόρο μας Αργή Μαλακή του Αναστασίου, γιατί μετά από 2 χρόνια δικαστικών ενεργειών του, μετά από 2 χρόνια συνεχών εξονυχιστικών ερευνών από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αποδείχθηκε περίτρανα η αθωότητα του γιου μας τόσο για την υπόθεση δολοφονίας του Χαραλάμπου Αμανατίδη όσο και η αθώωση και απαλλαγή του από τις κατηγορίες που τον βάρυναν σε άλλη υπόθεση για τα επεισόδια που είχαν γίνει το 2003 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου και πάλι αποδεδείχθηκε ότι ουδεμία συμμετοχή είχε σε αυτά ο γιος μας και το δικαστήρια τον αθώωσε ομόφωνα.



Ευχαριστούμε από καρδιάς τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά συνεργεία του Νόμου μας και ιδιαίτερα τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για την ψυχολογική στήριξη που παρείχε προς το Νίκο προκειμένου να αντέξει αυτά τα χρόνια στις φύλακες. Ευχόμαστε από καρδιάς όπως συνεχιστούν οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την άδικη δολοφονία του Ειδικοί: Φρουρό Χαράλαμπου Καμπανίτη ώστε να βρεθεί ο πραγματικός δολοφόνος ή οι πραγματικοί δολοφόνοι του αδικοχαμένου νέου.



Οικογένεια



Κυριακού και Χρυσής Κουνταρδά

 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/