Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ζημιά 20.000 ευρώ άφησαν πίσω τους κλέφτες κοσμηματοπωλείου

Έσπασαν κατάστημα στην Κομοτηνή και αφαίρεσαν από την βιασύνη τους ακόμα και τις προθήκες της βιτρίνας αφαίρεσαν οι άγνωστοι δράστες, ενώ σκόρπισαν κοσμήματα στο δρόμο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ζημιά που εκτιμάται στα 20.000 ευρώ, προκάλεσαν σ’ έναν κοσμηματοπώλη στην Κομοτηνή δύο άγνωστοι άνδρες. Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα επί της οδού Κανάρη 3, σ’ έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης. Ο άνδρας της ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι που περιπολεί κατά τη νύχτα τα καταστήματα της γειτονιάς, άκουσε το συναγερμό από το κοσμηματοπωλείο του Ιμάμ Οσμάν Αντνάν, ειδοποίησε την ασφάλεια Κομοτηνής, έτρεξε στο σημείο και είδε την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου σπασμένη και από μέσα να λείπουν αρκετά από τα κοσμήματα της βιτρίνας. “Ακόμα και τις προθήκες αφαίρεσαν πάνω στη βιασύνη τους”, είπε στο “Χ” ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου. Τους άνδρες κατάφεραν να δουν περιστατικοί την ώρα που διέφυγαν πεζοί και ανενόχλητοι, με τα χρυσαφικά στο χέρι.
“Όλα έγιναν ξαφνικά έσπασαν το τζάμι. Στις 03.30 τα ξημερώματα με ειδοποίησε η ασφάλεια. Έτρεξα και ήρθα για να δω τι ακριβώς συνέβη”. Αυτά είπε ο ιδιοκτήτης και παραδέχθηκε ότι ακόμα και ο συναγερμός που ξεσήκωσε ολόκληρη γειτονιά δεν τους πτόησε. “Όταν ήρθα, είδα ότι έχω σπασμένο τζάμι στο μαγαζί. Ήρθα και βρήκα την εταιρία φύλαξης να περιμένει έξω από το μαγαζί. Οι κλέφτες άνοιξαν το στόρι, έκοψαν τρεις κλειδαριές, πήραν μερικά κοσμήματα και εξαφανίστηκαν”. Πήραν ό,τι μπόρεσαν από τη βιτρίνα και μάλιστα φεύγοντας σκόρπισαν πολλά από τα κλοπιμαία στον πεζόδρομο, τα οποία ο κ. Αντνάν αναγκάστηκε να τα περιμαζέψει αργότερα με τη βοήθεια των ανδρών της αστυνομίας.


“Ευτυχώς δεν μπήκαν μέσα στο μαγαζί”

Ο κ. Αντνάν που παραδέχθηκε ότι τα κοσμήματά του ήταν ανασφάλιστα, ευχαριστεί την τύχη του, που οι κλέφτες δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κατάστημα. Ακόμα και έτσι όμως, αφαίρεσαν σημαντικής αξίας κοσμήματα και προκάλεσαν υλικές ζημιές στο κατάστημα. “Γύρω στα 15 με 20 χιλιάδες ευρώ, είναι η ζημιά που μου έκαναν. Τα κοσμήματα αυτά δεν ήταν ασφαλισμένα και φυσικά είναι η περιουσία μου χάθηκε”. Πριν από 20 χρόνια ο κ. Αντνάν είχε μπει και πάλι στο στόχαστρο διαρρηκτών. Αυτή τη φορά, όμως όλα είναι διαφορετικά, είπε, υποστηρίζοντας ότι οι κλέφτες έδρασαν ανενόχλητοι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά του έκλεψαν το εμπόρευμα που διατηρεί με κόπο και ιδρώτα.

Από εδώ και στο εξής, δηλώνει πως θα λάβει τα μέτρα του, ειδικά τώρα που τα περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν στη γειτονιά, θα προστατέψει την περιουσία του και τη δουλειά του.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/