Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Γιόρτασε την... γιορτή του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας

Τελέστηκαν τα ονομαστήρια με πλήθος κόσμου και αρκετές επώνυμες παρουσίες, αφού παραβρέθηκαν μητροπολίτες αλλά και αρχιεπίσκοποι, βουλευτές και δήμαρχοι, στρατηγοί αλλά και ο.... μουφτής

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία, κατά αυτάς παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ο οποίος προσήλθε δια να εκφράση το σεβασμό του και την αφοσίωση του στον Επίσκοπο του. Επίσης προσήλθαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ.Χρυσόστομος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος , Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιεπίσκοποι Μπελοτσερκόφσκι κ. Μητροφάνης και Ουμάνσκι κ. Παντελεήμονας αμφότεροι αρχιερείς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τελούντες υπό το ωμοφόριο του Πατριάρχου Μόσχας.

Την Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Βαρβάρας Νέας Ορεστιάδος και την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στον Ιερό Προσκηνυματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Στα πλαίσια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο και απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον μέχρι τώρα Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό Αλαζράϊ, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δέχθηκε τις ευχές των επισήμων και των πιστών στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Για να ευχηθούν στο Σεβασμιώτατο προσήλθαν οι Βουλευτές Έβρου κ. Αλεξ. Δερμετζόπουλος και Ελ.Τσαούση οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο Στρατηγός Μέραρχος της 16ης Μ/Κ Μεραρχείας Πεζικού κ. Χρ. Χαλκίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος κ. Γεωρ. Σαλαμάγκας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Μουφτής Διδυμοτείχου και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων του Βορείου Έβρου.

.