Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η κατάσταση στα μέτωπα με τις φωτιές στην ορεινή Ξάνθη

Με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις συνεχίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τις προσπάθειές τους για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών, η πρώτη από τις οποίες μαίνεται για 10η μέρα!!!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις συνεχίζουν οι δυνάμεις της Πυροεσβεστικής, τις προσπάθειές τους για την κατάσβεση των δύο πυρκαγιών στην ορεινή περιοχή.

Στο μέτωπο του Δημαρίου και στο Λειβαδίτη, άνδρες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ξάνθης, Κομοτηνής, Καβάλας, Χρυσούπολης, Ελευθερούπολης, Ιάσμου, Σταυρούπολης βρίσκονται καθημερινά στις δύο πυρκαγιές του Δημαρίου και του Λειβαδίτη.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη στο Δημάριο και δυσκολότερη στο Λειβαδίτη, καθώς η πρόσβαση και στα δύο σημεία είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί πεζοπορία ωρών ενώ κάθε άλλο μέσο είναι αδύνατο να επιχειρήσει με επιτυχία. Στην περιοχή του Δημαρίου τουλάχιστον 100 εθελοντές τα βράδυα επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε συνεργασία με το Δασαρχείο.

Παράλληλα, υλοτόμοι και εθελοντές μεταφέρονται καθημερινά με ΙΧ και οχήματα της Αντιπεριφέρειας στις εστίες των πυρκαγιών. Το μέτωπο του Λειβαδίτη συντονίζει ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Βασίλης Παυλακάκης ενώ το μέτωπο στο Δημάριο ο Διοικητής της ΠΥ Ξάνθης Δημήτρης Γενιτζές. Σε συνεργασία με το Δασαρχείο τους κατά τόπους Δήμους και την Αντιπεριφέρεια – επικουρικά- οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί καταβάλλουν προσπάθεια να περιορίσουν οριστικά τις δύο πυρκαγιές.

Σε διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους βρίσκεται ο Αν. Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ τις πληγείσες περιοχές έχουν επισκεφθεί ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο βουλευτής Μάντατζη Τσετίν, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/