Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ομιλία Όλγας Ρενταρή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Τα βασικά σημεία όσων έσπευσε να αναφέρει η βουλευτής Έβρου κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή στην ομιλία της για την «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών του οικονομικού έτους 2012» τόνισε τα παρακάτω:

1) Το πρόταγμα του προϋπολογισμού του 2012 είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα. Στόχος δύσκολος αλλά πρέπει να γίνει εφικτός για να παραμείνουμε στην Ευρώπη, να αποκτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

2) Οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το νέο στοίχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, με αλλαγή λειτουργίας της οικονομικής δικαιοσύνης και των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους.

3) Η αλλαγή του φορολογικού κώδικα είναι επιβεβλημένη. Ένα απλό, διευρυμένο και κυρίως δίκαιο φορολογικό σύστημα απαιτείται για να μην την πληρώνουν συνεχώς τα συνήθη υποζύγια και για να αυξηθούν πραγματικά τα έσοδα του κράτους.

4) Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να επισπευσθούν όχι γιατί επιβάλλεται από την τρόικας αλλά γιατί πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο και το κράτος για να έχει η χώρα μας προοπτική στο μέλλον.

Τέλος, οι νέες συνθήκες με την Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης, με τη νέα δανειακή σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, τη μείωση των τοκοχρεολυσίων, την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανειακών μας αναγκών επιτάσσει όλες οι προσπάθειες μας να εστιαστούν στο να καταστεί ο προϋπολογισμός του 2012 πλεονασματικός.
 
.