Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αμεση απάντηση Παπουτσή: Δεδομένα τα λεφτά για τον φράχτη στον Έβρο

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο δεν κινδυνεύει και προβλέπεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, διευκρίνισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

            ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ;

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο είναι δεδομένος και προβλέπεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, διευκρίνισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Προηγήθηκε η δημοσιοποίηση απάντησης της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου Σ. Μάλστρομ στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου, σύμφωνα με την οποία η ΕΕ έχει ήδη κάνει γνωστό στις ελληνικές αρχές ότι δεν προτίθεται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράκτη «δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, που έδωσε στη δημοσιότητα την απάντηση της επιτρόπου, απηύθυνε δύο ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό: «Πρώτον, σκοπεύει ο Υπουργός να συνεχίσει να επιμένει στην κατασκευή του έργου καλύπτοντας από τον κρατικό προϋπολογισμό τα σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ που ευελπιστούσε να λάβει από την Ε.Ε.; Δεύτερον, έχει εναλλακτικό σχέδιο για την απορρόφηση και την αποτελεσματική διαχείριση των 40,9 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011 και των 44,7 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012 από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε.;».

.