Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η "Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης" γιόρτασε την ημέρα του δασκάλου

Διοργανώθηκε εκδήλωση σε κέντρο διασκεδάσεως στον Ίασμο που "ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τον δάσκαλο των δασκάλων, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και για τους δασκάλους που έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό που συνέβη στο Βαν"
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

H Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης γιόρτασε την ημέρα του δασκάλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κομοτηνή. Η εκδήλωση που έλαβε χώρα σε κέντρο διασκεδάσεως στον Ίασμο, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τον δάσκαλο των δασκάλων, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όλους τους δασκάλους του κόσμου καθώς και για τους δασκάλους που έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό που συνέβη στο Βαν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του ύμνου του δασκάλου.


Ο πρόεδρος του συλλόγου Σαμι Τοραμάν, σε λόγο που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους στα πλαίσια των επίσημων ομιλιών, δήλωσε ότι τον εορτασμό της ημέρας του δασκάλου σημάδεψε φέτος ο σεισμός που έγινε στο Βαν. Ο πρόεδρος του συλλόγου, τόνισε ότι υποκλίνεται με σεβασμό στους συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους, πάνω στην καλύτερη εποχή του επαγγέλματός τους και συνεχάρη τα μέλη της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, για την υλική και πνευματική υποστήριξη που προσέφεραν και για την ευαισθησία του επέδειξαν σχετικά με το γεγονός.

Ο Τοραμάν πρόσθεσε: «Τα μέλη της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, είναι γνωστά για την αγάπη που έχουν για την Τουρκία και τον τουρκικό πολιτισμό. Είθε ο Θεός να μην δώσει καταστροφές στην Μητέρα-πατρίδα μας, την Τουρκία. Ζητάμε και περιμένουμε από την πατρίδα μας, την Ελλάδα, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναγνωρίσει την ταυτότητά μας, μέσα στον 21ο αι.

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς, στην ομιλία που πραγματοποίησε στα πλαίσια της εκδήλωσης, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, που τον προσκάλεσε για να συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της ημέρας του δασκάλου.

Ο Σάρνιτς, τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για την πρόοδο μιας κοινωνίας και την επίτευξη μιας κοινωνίας πληροφορίας και πρόσθεσε τα εξής:

«Οι δάσκαλοι είμαι οι πιο σημαντικοί μεσάζοντες για να φτάσουμε στην κοινωνία της πληροφορίας. Εγώ βρίσκομαι στο μέρος αυτό, εδώ και τρία χρόνια. Όπου και να έχω πάει στη Δυτική Θράκη, συνεχώς ακούω θετικές και εποικοδομητικές ιστορίες για δασκάλους που είτε έχουν βγει στη σύνταξη, είτε εργάζονται ακόμα. Πρόκειται για μια κατάσταση που θα πρέπει να τονίσουμε καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική από την άποψη ότι αποδεικνύει τη δύναμη της μειονότητας καθώς και το γεγονός ότι το εμβόλιο εδώ έχει πιάσει.

Απ’ ό,τι φαίνεται οι μακροχρόνιες προσπάθειες της μειονότητας, απέδωσαν καρπούς και έχει πλέον αποκτήσει προηγμένο ανθρώπινο δυναμικό που συνιστά τις βάσεις της. Βλέπουμε ότι μέλη της μειονότητας απασχολούνται σχεδόν σε όλους τους τομείς. Κατά περιόδους συναντιόμαστε μαζί τους. Είναι πραγματικά καθ’ όλα σημαντικό να διαθέτει η περιοχή έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Τους βλέπουμε και σήμερα ανάμεσά μας: ανθρώπους όπως, πέραν των δασκάλων μας, τα μέλη του Τύπου, οι επιχειρηματίες, οι πρόεδροι των ΜΚΟ, οι βουλευτές μας, οι μουφτήδες μας, οι τραπεζικοί μας. Με λίγα λόγια, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης διαθέτει έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό σχεδόν σε κάθε τομέα που είναι απαραίτητος σε κάθε κοινωνία. Συνεπώς, όσο και αν ευχαριστήσουμε τους δασκάλους μας, δεν είναι δυνατό να τους ξεπληρώσουμε το καλό που μας έχουν κάνει. Πραγματικά, τους ευχαριστώ ενώπιον όλων. Χωρίς την αυτοθυσία και την αφοσίωσή τους, δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα στο σημείο που βρισκόμαστε.

Αυτό βέβαια δεν αρκεί. Υπάρχουν και άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Μπορεί κατά περιόδους να υπάρχει και αναντιστοιχία απόψεων μεταξύ των δασκάλων. Πρόκειται όμως για τόσο ώριμους ανθρώπους, που λύνουν και καλύπτουν τα ελάχιστα αυτά προβλήματα μεταξύ τους, χωρίς να τα αναγάγουν σε συστημικά. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει και το πόσο προικισμένοι είναι οι δάσκαλοί μας. Θα ήθελα επιπλέον να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ένωσης και όλους τους δασκάλους, για την υλική και πνευματική βοήθεια τους μετά από τους σεισμούς στο Βαν και το Ερτζίς στην Τουρκία. Ο Θεός να σας έχει όλους καλά.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα είμαι εδώ και του χρόνου. Μπορεί να είναι η τελευταία φορά που συμμετέχω στη βραδιά της Ένωσης. Η ψυχή μου όμως θα είναι μαζί σας πάντοτε, το μυαλό μου θα μείνει εδώ, μαζί σας. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ.

Κλείνοντας την ομιλία μου, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους δασκάλους μας, επί της ευκαιρίας της επετείου των 83 ετών από την απόδοση στον ιδρυτή της δημοκρατίας μας και εθνικό μας ηγέτη, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του τίτλου του μεγάλου δασκάλου και των 30 ετών από την καθιέρωση της σημερινής ημερομηνίας ως ημέρας του δασκάλου.

Στη εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας του δασκάλου, που διοργάνωσε η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, συμμετείχαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο Ν. Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, ο δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχος Μύκης, Μουσταφά Τζουκάλ, ο γενικός πρόεδρος του κόμματος DEB, Μουσταφά Αλίτσαβους, η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκό Κίνημα», Σααντετίν Σακίρ, ο πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ετζεβίτ Εμίν Χουσεΐν, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ, Ιμπραήμ Μεχμέτ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων μεντρεσέ Δυτικής Θράκης, Ασίμ Τσαβούσογλου και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς. Στη βραδιά συμμετείχαν επίσης από την Τουρκία, μέλη από τη λέσχη Lion’s της Κωνσταντινούπολης.


Πηγή:  http://www.azinlikca.net/