Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Με κολάρο στον λαιμό η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου μετά το τροχαίο

Έτσι εμφανίστηκε η Γωγώ Νικολάου σε τελετή βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων της Περιφερειακής Ενότητας

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
& ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι ομάδες εθελοντισμού που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται στο νομό μας, τιμήθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού.

«Ο εθελοντισμός είναι ένα θετικό, αισιόδοξο μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας στην κοινωνίας μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε. Σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, θελήσαμε να την αφιερώσουμε στις εθελοντικές ομάδες του Έβρου, τις οποίες και τιμήσαμε για τη συμμετοχή τους στον εθελοντισμό, που αποτελεί στάση ζωής. Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι είμαστε τυχεροί ως νομός γιατί έχουμε τις περισσότερες εθελοντικές ομάδες,» είπε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη και πρόσθεσε: «Σε μία απλή εκδήλωση θελήσαμε να τιμήσουμε τις εθελοντικές μας ομάδες και να τους ζητήσουμε να συνεχίσουν αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά, να προσφέρουν στην κοινωνία με αγάπη, αυταπάρνηση και αυτοθυσία»

Η κ. Νικολάου ανέφερε ότι είχε θετικό αποτέλεσμα η προσπάθεια να αποκτήσουν οι εθελοντικές ομάδες έναν δικό τους χώρο, όπου θα βρίσκονται, θα ανταλλάσουν τις απόψεις τους, θα διοργανώνουν τα σεμινάρια τους και θα αποθηκεύσουν τον εξοπλισμό τους . Ο χώρος αυτός παραχωρήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο ΤΟΛ, στο χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, τη διοίκηση του οποίου η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την προσφορά της.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και οκτώ από αυτές τις εθελοντικές ομάδες για τη θαρραλέα, αποτελεσματική και με αυταπάρνηση συμβολή τους στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς του Αυγούστου.

Από πλευράς της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ο κ. Χρήστος Παπαποστόλου ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες για την συμβολή και την προσφορά τους σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης ατόμων. Τόνισε δε την ανάγκη ανάπτυξης της συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των ομάδων με σκοπό την συνέχιση και εξειδίκευση του έργου τους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των προέδρων των εθελοντικών ομάδων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, δρομολογήθηκαν δράσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των παραπάνω στόχων.

.