Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Εικόνες καταστροφής στο Τμήμα Ιστορίας - Εθνολογίας μετά από πάρτι

Παρέμβαση των πρυτανικών αρχών ζητά ο πρόεδρος του τμήματος Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, που δηλώνει αγανακτισμένος από τους συνεχείς βανδαλισμούς

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εισήλθαν με το έτσι θέλω στο φουαγιέ του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας, παρά τη ρητή απαγορευτική απόφαση της γενικής συνέλευσης και αφού πραγματοποίησαν τις εκδηλώσεις τους, άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής. Ο λόγος για μέλη ορισμένων φοιτητικών παρατάξεων, που έγιναν η αιτία για να αναβληθούν χθες τα πρωινά μαθήματα στο τμήμα, μέχρι οι καθαρίστριες να μπορέσουν να επαναφέρουν το χώρο στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τη διεξαγωγή του πάρτι. Το τμήμα στεγάζεται στο κτήριο της παλιάς Νομικής, το οποίο ακριβώς βρίσκεται στο κέντρο της Κομοτηνής, δέχεται συνεχώς αιτήματα από φοιτητικές παρατάξεις να διεξάγουν εκεί τις εκλογές, τις εκδηλώσεις ακόμα και τα πάρτι τους. Τα αιτήματα αυτά στην αρχή γινόταν αποδεκτά, όταν όμως οι υπεύθυνοι του τμήματος, διαπίστωναν κάθε φορά τις καταστροφικές συνέπειες ενός πάρτι, αποφάσισαν να λάβουν μέτρα.



Καταστρατηγείται η απογορευτική απόφαση της γενικής συνέλευσης

Απαγόρευσαν συγκεκριμένα και με απόφαση της γενικής συνέλευσης την πραγματοποίηση φοιτητικών εκδηλώσεων στο φουαγιέ του κτηρίου της παλιάς Νομικής. Η συνεδρίαση έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όπου η γενική συνέλευση, αφού έλαβε υπόψη τις επανειλημμένες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις εκδηλώσεις, που πραγματοποίησαν φοιτητικές εκδηλώσεις και ομάδες φοιτητών στο χώρο του φουαγιέ του κτηρίου, αποφάσισε να παραχωρεί στο εξής τον παραπάνω χώρο για την πραγματοποίηση μόνο συναντήσεων των φοιτητών προς συζήτηση με την προϋπόθεση ότι αυτές θα γίνονται από Δευτέρα έως και Πέμπτη και κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, δηλαδή από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Παρά τη ρητή απαγόρευση της συνέλευσης ορισμένοι φοιτητές εξακολουθούν να διεξάγουν στο χώρο πάρτι και εκδηλώσεις. “Μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια”, είπε αγανακτισμένος ο πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας Κωνσταντίνος Χατζόπουλος και ζήτησε άμεσα την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών, “λυπάμαι που θα το πω, αλλά η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν κάνει τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να υφιστάμεθα καταστροφές κάθε εβδομάδα και να στέλνουμε έγγραφο μας έσπασαν τόσα τζάμια και οι ζημιές κοστίζουν 100 ευρώ, 150 ευρώ, 200 ευρώ, 300 ευρώ. Ποιος θα τα επισκευάσει αυτά; Κάναμε υπομονή ένα χρόνο, αλλά δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση. Κάθε Δευτέρα πρωί ερχόμαστε στο τμήμα και αντί να κάνουμε μάθημα καθαρίζουμε το κτήριο”.



Ουρούν ακόμα και έξω από τα γραφεία εκπαιδευτικών



Οι βάνδαλοι προβαίνουν σε σωρεία καταστροφών, σπάζοντας τις πόρτες, τζαμαρίες, ακόμα και είδη υγιεινής από τουαλέτες, παραβιάζουν γραφεία, αφαιρούν πινακίδες, ενώ ορισμένοι κατουρούν ακόμα και έξω από τα γραφεία εκπαιδευτικών. “Οι φοιτητές μας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε τις τουαλέτες. Είναι μια

Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα μερικών μηνών που οι άνθρωποι του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας αντικρίζουν σπασμένα τζάμια και τουαλέτες, αποτέλεσμα κάποιου πάρτι.


αθλιότητα, οι καθαρίστριες είναι αγανακτισμένες, αρνούνται να καθαρίσουν, δεν είναι δυνατόν να καθαρίζουν κάτουρα, εμετούς, βρωμιές κάθε είδους. Βρωμάει το κτήριο αλκοόλ. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια αθλιότητα απίστευτη, με σπασμένα τζάμια, κατεστραμμένες πόρτες και τουαλέτες”, περιγράφει την εικόνα που αντίκρισε χθες το πρωί στο κτήριο ο πρόεδρος του τμήματος. Ο κ. Χατζόπουλος δηλώνει απογοητευμένος από τη συμπεριφορά ορισμένων μελών παρατάξεων, “υπάρχουν ορισμένες φοιτητικές ομάδες, δεν θα τις κατονομάσω, οι οποίες ανήκουν και στο χώρο της Αριστεράς, υποτίθεται ότι είναι δημοκρατικοί και κοινωνιστές”.





Παράλληλα, έκανε λόγο για την προσπάθεια να ευπρεπιστεί το κτήριο, “από τότε που ανέλαβα έκανα μια μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσουμε το κτήριο, να το περιποιηθούμε, να κάνουμε ανθρώπινες τις συνθήκες, προκειμένου οι φοιτητές να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σπίτι τους και όχι σ’ ένα αχούρι. Πραγματικά μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να το καθαρίσουμε, να το περιποιηθούμε και οφείλω να ομολογήσω ότι οι φοιτητές του τμήματος μας, τα παιδιά τα δικά μας, σέβονται αυτό τον χώρο κυριολεκτικά σαν το σπίτι τους, δεν λερώνουν τίποτα, αν εξαιρέσουμε κάποια αποτσίγαρα που κατά καιρούς ίσως βρεθούν, ελάχιστα πράγματα που είναι φυσιολογικά. Οι φοιτητές του τμήματος μας έχουν σεβαστεί τον χώρο απολύτως γιατί είναι ο χώρος που ζουν καθημερινά”.



Καγκελόπορτες και πόρτες ασφαλείας για προστασία από τους βάνδαλους



Στο παρελθόν ο πρόεδρος του τμήματος εισηγήθηκε την τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών θυρών στον τελευταίο όροφο του κτηρίου, ώστε να αποκλειστεί η έξοδος προς την ταράτσα και μάλιστα λοιδορήθηκε γι’ αυτό αφού του πρόσαψαν την κατηγορία ότι μετέτρεψε το κτήριο σε Κορυδαλλό. “Τοποθετήσαμε με δική μου πρόταση καγκελόπορτες μολονότι είναι αντιαισθητικό. Με κατηγόρησαν ότι το έκανα Κορυδαλλό, αλλά το έκανα για να μην έχουν πρόσβαση στα κεφαλόσκαλα που οδηγούν στην ταράτσα, διότι ανέβαιναν, παραβίαζαν την πόρτα και έβγαιναν στην ταράτσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να πέσει κανένας μεθυσμένος από την ταράτσα και να μας τρέχουν στον εισαγγελέα”, είπε στο “Χ” ο κ. Χατζόπουλος, που δε καταλαβαίνει γιατί ορισμένοι, “προβαίνουν σε απίστευτες καταστροφές, καταστρέφουν τις τουαλέτες, τα καζανάκια, τα τζάμια, σπάζουν τους πίνακες ανακοινώσεων, ξηλώνουν τις πινακίδες από τις αίθουσες, ξηλώνουν πινακίδες από τη βιβλιοθήκη”.




Φοιτητές που βρέθηκαν χθες το πρωί στη σχολή τους
για να παρακολουθήσουν μαθήματα αντίκρισαν εικόνες καταστροφής



Αγανάκτηση είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που αισθάνονται οι άνθρωποι του τμήματος, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητών. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος του τμήματος ζητά την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών, “η διοίκηση του πανεπιστημίου είναι υπεύθυνη να πάρει μέτρα. Τους έχουμε ενημερώσει εγγράφως και προφορικώς. Ένα χρόνο τώρα και το μόνο που ακούμε είναι «πέστε μας μια λύση». Η λύση είναι γνωστή, αλλά την λύση αυτή μπορεί να την εφαρμόσει η διοίκηση του πανεπιστημίου, δεν μπορώ εγώ να την κάνω μόνος μου, δεν μπορώ εγώ να καλέσω την αστυνομία. Αν θέλουν να μετατρέψουν το κτήριο αυτό σε αίθουσα πάρτι να μας το πουν, αλλά να μας δώσει ένα άλλο κτήριο το πανεπιστήμιο, προκειμένου να εγκατασταθεί το τμήμα, δεν θα πληρώνουμε συνεχώς αυτή την αμαρτία”.



Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τα μαθήματα στο τμήμα Ιστορίας Εθνολογίας αναβλήθηκαν από τις 9:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι, οπότε και αποκαταστάθηκαν ορισμένες ζημιές στο κτήριο, προκειμένου να μπορέσουν να διεξαχθούν κανονικά.



Πηγη:  http://www.xronos.gr/