Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τι θα κάνει ο Τσετίν Μαντατζη στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό;

Πριν μερικές εβδομάδες ο βουλευτής Ξάνθης καταψήφισε την κυβέρνηση Παπαδήμου; Τι θα πράξει απόψε με τον Προϋπολογισμό, που ουσιαστικά αποτελεί και αυτός έμμεση ψήφος εμπιστοσύνης;

     ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Η αλήθεια είναι ότι ουδείς ξέρει τι θα πράξει, καθώς ο Τσετίν Μαντατζη δεν τοποθετήθηκε με κάποια ομιλία ή δήλωση, όπως είχε κάνει την προηγούμενη φορά.

Πάντως ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ειχε καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Χρήστος Κατσούρας (Θεσπρωτίας), δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2012 επειδή η ψήφος έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, και δεδομένου πως δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπαδήμου πριν από λίγες ημέρες, δεν αλλάζει τη στάση του.

Την κυβέρνηση δεν αναμένεται να ψηφίσει και ο Πάνος Καμένος, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής μετά την διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει άφησε και ο βουλευτής Αιτωλακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος πρέπει πάντως να τονίζουμε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση πέραν της απλής συνωνυμίας με τον πρώην Περιφερειάρχη Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης και νυν στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Στην 5νθήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2012 αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι συνεδριάσεις έγιναν σε κενά έδρανα, ενώ χαρακτηριστικό της αδιαφορίας των «300» να λάβουν το λόγο και να υπερασπιστούν ή να «κατακεραυνώσουν» το κορυφαίο νομοσχέδιο, είναι επίσης το γεγονός ότι ο κατάλογος των εγγεγραμμένων εξαντλήθηκε νωρίς. Μάλιστα, για πρώτη φορά την τελευταία ημέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού, η συνεδρίαση διεκόπη το μεσημέρι και θα ξεκίνησε νωρίς το βράδυ με τις ομιλίες των πολιτκών αρχηγών (Σαμαρά, Παπανδρέου κλπ)  και φυσικά του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

.