Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σύλληψη από το ΣΔΟΕ Κομοτηνής του διευθυντή της «Kavala Oil» για χρέη στο Δημόσιο

Τυγχάνει και πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας (το έχει φαίνεται η πόλη, θυμηθείτε και τον Μάκη Ψωμιάδη στο ποδόσφαιρο)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ
ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ;



Για χρέη 725.000 ευρώ, προς το δημόσιο συνελήφθη σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας της «Kavala Oil» Κων. Παπακωνσταντίνου.  Ωστόσο η εταιρία σε ανακοίνωση της κάνει λόγο "για άλλο ένα περιστατικό άκρατης γραφειοκρατίας, έλλειψης συντονισμού και μοναδικού παραλογισμού του Δημοσίου τομέα».

Αναλυτικα, ο ισχυρός άνδρας των «Αργοναυτών» συνελήφθη το πρωί (06/12) και προσήχθη στον εισαγγελέα, με την κατηγορία πως η εταιρία που δραστηριοποιείται στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ ύψους 780.000 ευρώ. Οι οφειλές, όμως, είχαν διακανονιστεί από τις 29 Νοεμβρίου κι απλώς δεν είχαν ενημερωθεί η Οικονομική Αστυνομία και το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ της Κομοτηνής, το οποίο προχώρησε στη σύλληψή του!


Η «Ενεργειακή Αιγαίου», που είναι η ιδιοκτήτρια της «Kavala Oil», είχε χρέος από ΦΠΑ που εκκρεμούσε από τον περασμένο Μάιο, ύψους 780.000 ευρώ. Παράλληλα, όμως, το κράτος είχε βεβαιωμένες οφειλές προς την επιχείρηση, από επιστροφή ΦΠΑ για το 2010, ύψους 7 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις οφειλές για το τρέχον έτος το ποσό «αγγίζει» τα 12 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της «Kavala Oil», Βαγγέλης Παπάς, στις 29/11 έγινε διακανονισμός μεταξύ της ΦΑΕ Πειραιά, όπου ανήκει η «Ενεργειακή Αιγαίου», και των «Μεγάλων Επιχειρήσεων», όπου ανήκει η «Kavala Oil», κι έτσι το θέμα έκλεισε. Τα σχετικά έγγραφα κοινοποιήθηκαν στη ΦΑΕ Πειραιά, στην υπηρεσία «Μεγάλων Επιχειρήσεων», στον υφυπουργό Οικονομικών και στον υπουργό Οικονομικών, όπως φαίνεται όμως δεν ενημερώθηκαν η Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ. Μιλώντας στην εφημερίδα «Έβδομη Καβάλας», ο Βαγγέλης Παπάς ανέφερε: «Αισθάνομαι σαν θηρίο σε κλουβί. Πουλάνε βιτρίνα! Να πληρώσει το κράτος αυτά που χρωστάει πρώτα και μετά να δούμε ποιος χρωστάει».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελου Τσατούλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7: «Είναι γελοιότητες του ελληνικού κράτους. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά επιβεβαιωνόμαστε όταν λέμε ότι όλα αυτά γίνονται για το θεαθήναι και για να αποδείξει το πολιτικό σύστημα ότι δεν ήταν μόνοι τους που τα φάγανε και πάνε να τα ρίξουν και σε άλλους. Δείχνουν στις τηλεοράσεις για συλλήψεις επιχειρηματιών, που όμως ύστερα από δύο ώρες βγαίνουν. Είναι αίσχος αυτό που γίνεται στην «Kavala Oil». Εμείς θα αντιδράσουμε και θα διαμαρτυρηθούμε και στο υπουργείο Οικονομικών και στο ΣΔΟΕ».

Ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, προς το παρόν, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τη σημερινή (06/12), άνευ αιτίας, περιπέτειά του.

.