Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Αγνοούνται 100 ζώα από κτηνοτροφική μονάδα στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου

Κρίσιμη αναμένεται η αποψινή βραδιά, καθώς παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Δήμων του Έβρου
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών παραμένουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των Δήμων του Έβρου, καθώς συνεχίζεται η διοχέτευση μεγάλων όγκων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.


Οι πρώτες ζημίες από τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, όπου λόγω υπερχείλισης ρέματος από φερτά υλικά, εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν και αγνοούνται περισσότερα από εκατό αιγοπρόβατα.

Από το πρωί η στάθμη των υδάτων των ποταμών Άρδα και Ερυθροπόταμου, παραμένει στα όρια επιφυλακής, ενώ η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας, επικεντρώνεται πλέον στην περιοχή Πυθίου, όπου η στάθμη άγγιξε τα 5,50 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, καθώς αναμένεται να παροχετευθούν στον Έβρο, μεγαλύτεροι όγκοι υδάτων από τους ποταμούς Τούντζα και Άρδα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, με επείγουσα ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι παραποτάμιοι δήμοι ειδοποίησαν τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, να μη πλησιάζουν και να απομακρύνουν άμεσα από τις επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές, μηχανήματα και ζώα.

Σημειώνεται πως ο κίνδυνος πλημμυρών στην περιοχή του Έβρου εμφανίσθηκε από χθες το πρωί, όταν οι υπηρεσίες της Βουλγαρίας ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές, ότι λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων θα αποδεσμεύσουν νερά από το φράγμα του Ιβαϊλογκραντ.

.