Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Κριτική Περιφερειακής Αναγέννησης για τα αναχώματα στον Έβρο

Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία για το θέμα της αντιπλυμμηρικής προστασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΜΕΙΖ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κριτική στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ , υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει , ασκεί η παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης. Αναλυτικά αναφέρει:


Αντί για πράξεις και δράση ,αντί για αναχώματα και έργα προστασίας, κάνουν συσκέψεις ξεπλύματος ευθυνών και προγραμματίζουν νέα όψιμα ταξίδια στην Αθήνα. Στο μεταξύ, όπως ήταν βέβαιο, τεράστιοι όγκοι νερού ευρίσκονται σε αναμονή στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διοχετευθούν στον Έβρο ποταμό. Τα βουλγαρικά φράγματα του DOSPATκαι ΙΒΑΙΛΟΓΚΡΑΝΤ επί του Άρδα ποταμού ,σε λίγο ,με το λιώσιμο των συσσωρευμένων όγκων χιονιού, θα προσδώσουν νέους όγκους νερών. Ένα χρόνο τώρα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ο κ. Γιαννακίδης δεν έκανε το παραμικρό. Από καιρού είχαμε απαιτήσει πράξεις και ενέργειες προστασίας στον Έβρο από τις προβλέψιμες καταστροφές, αποτελεσματικότητα ,αντί απραξίας και οχύρωσης πίσω από τυχόν ευθύνες και άλλων. Ως αντιπολίτευση επιστήσαμε την προσοχή όλων , της Κυβέρνησης και της περιφέρειας, για τις σοβαρές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών. Προσπαθήσαμε να τους αφυπνίσουμε. Φύλλο δεν κινήθηκε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρειας ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, μεταφέροντας την ανησυχία πολιτών, τόνισε: Ανησυχούμε έντονα.Η ανεπάρκειά τους, η αδιαφορία τους και τα αργά αντανακλαστικά για τα πραγματικά προβλήματα, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.. Εφιστούμε την προσοχή όλων και του κ. Γιαννακίδη να πάρουν τώρα μέτρα στον Έβρο, όσο είναι καιρός. Δεν ξεπλένονται με συσκέψεις. Αντί να περιφέρονται με ταχύτητα «φαντομά» σε πανηγύρια και εκδηλώσεις οφείλουν να εργάζονται για τους πολίτες και την ασφάλεια τους.