Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ψήνεται αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με Γερμανία

Αποκαλύψεις στην πρώτη συνεδρίαση για το 2012 της Επιτροπής Τουρισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

     ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2012 πραγματοποίησε η επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στη συνεδρίαση έδωσε το παρών ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ενώ προήδρευσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πολιτισμού, Κώστας Παπακοσμάς.

Στην συνεδρίαση κλήθησαν να συμμετάσχουν οι πρόεδροι των Ξενοδόχων της Περιφέρειας και ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της ΑΜ-Θ.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, αναφέρθηκε στα έργα - τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου - που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και το ιερό του Διονύσου, όπως και η Μαρίνα Θάσου.

Ο κ. Παπακοσμάς αναφέρθηκε στην ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, που είναι περιφερειακοί σύμβουλοι στην οποία όμως θα συμμετέχουν και οι θεσμικοί φορείς του Τουρισμού, και της παρουσίας της ΠΑΜ-Θ, στο Λούβρο και το Παρίσι, στο πλαίσιο της έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο, που διοργανώνει ο Οργανισμός για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.

Παράλληλα ενημέρωση έγινε και για την Χάρτα του Πολιτισμού που ετοιμάζεται για όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να μπει δυναμικά στον τομέα του Σχολικού Τουρισμού η Περιφέρεια, την οποία στήριξαν τουριστικά τα Βαλκάνια και η Τουρκία φαίνεται να είναι μια δυναμική νέα αγορά.

«Καρκινοβατούμε», σημείωσαν από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες και κυρίως ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων ΑΜ-Θ Δημήτρης Δολιανίτης, ζητώντας λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν. Ζήτησαν επειγόντως να βρεθεί μια φόρμουλα για την βίζα, για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ζήτησαν την αναβάθμιση λιμανιών και αεροδρομίων, προκειμένου να μπορούν ελλιμενίζονται κρουαζιερόπλοια και αεροδρομίων να μπορούν να ενταχθούν και δρομολόγια οικονομικά που γίνονται κυρίως τις νυχτερινές ώρες.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Θράκης Νίκος Χατζηκωνσταντίνου, ανακοίνωσε την έναρξη από τον ερχόμενο Μάρτιο εκτέλεσης αεροπορικών δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας, χαμηλού κόστους, Ράϊν Ερ, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Η συγκεκριμένη εταιρεία θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Φραγκφούρτη, δύο φορές την εβδομάδα.
 
.