Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πώς θα είναι οι ανεμοφράκτες που προτείνει ο Δήμος Ξάνθης για τα καφέ

Ξύλινοι και με διαφανές πλέξι γκλας

Σταδιακή προσαρμογή των καταστημάτων

                                  ΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
                                    ΤΩΝ ΚΑΦΕ - ΜΠΑΡ;
Ξύλινοι και με διαφανές πλέξι γκλας είναι οι ανεμοφράκτες που σχεδιάζει η αρμόδια Αντιδημαρχία της Ξάνθης για τα καφέ της πόλης.

Όπως είναι γνωστό στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να έρθει προς ψήφιση το θέμα της εναρμόνισης για τα καφε-μπαρ και τις ταβέρνες της πόλης με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Σύμφωνα με την πρόταση, που θα γίνει πιο λεπτομερής και ακριβής, όπως έχει αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, οι ανεμοφράκτες που προτείνονται έχουν την εικόνα που εμφανίζεται στη φωτογραφία, δηλαδή ξύλινη τροχήλατη ζαρντινιέρα και πλέξι γκλας διαφανές, μέχρι το ύψος του 1,70. Παραπλήσιες είναι οι προδιαγραφές στις πέργκολες που προτείνονται και θα είναι αλουμινένιες με επένδυση ξύλου.


Σταδιακή προσαρμογή των καταστημάτων

Η εναρμόνιση δεν θα είναι άμεση και αναγκαστική, καθώς προτάθηκε να δοθεί μια περίοδος συμμόρφωσης στα καταστήματα της πόλης – δεδομένου και του κόστους προσαρμογής- ενώ κάθε νέα άδεια που θα εγκρίνεται θα πρέπει να ακολουθεί τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Με τον τρόπο αυτό θα απομακρυνθούν σταδιακά κατασκευές που δεν είναι ιδιαίτερα καλαίσθητες ενώ θα δημιουργηθούν πέριξ των καταστημάτων, χώροι που θα χρησιμοποιούνται ως καπνιστήρια, με ταυτόχρονη ένταση των ελέγχων και της απαγόρευσης καπνίσματος, μέσα σε αυτά, από τη Δημοτική Αστυνομία.

Το μόνο αναπάντητο ερώτημα που υπάρχει είναι όλα τα καφέ θεωρήσουν ότι οι συγκεκριμένες προδιαγραφές – τύπου Φλωρεντίας- «δένουν» αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμησή τους, όμως είναι δεδομένο ότι και η σημερινή κατάσταση δεν είναι απολύτως αρμονική σε σχέση με τα καταστήματα.


Συναινούν οι ιδιοκτήτες

Σε πρώτη φάση το Σωματείο των καφε-μπαρ δείχνει να συναινεί με την διαδικασία που έχει ξεκινήσει, όπως σημείωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Πρόεδρος Ανδρέας Ιντζές. Κυρίως, σημειώνει, οι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι για πρώτη φορά έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να εκφράσουν τη γνώμη τους σε μια διαδικασία που τους αφορά.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/