Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έναρξη με εξαγγελίες, βραβεύσεις και πολύ κόσμο στο Επιμελητήριο Ξάνθης

Πραγματοποίήθηκε με πανηγυρικό τρόπο η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που συνδυάστηκε με παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων και κρασιών καθώς και βραβεύσεις επιχειρηματιών

ΠΟΙΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ;

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής και πλήθους κόσμου και επιχειρηματιών που προσκλήθηκαν, το Επιμελητήριο πραγματοποίησε με πανηγυρικό τρόπο την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που συνδύασε με παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων και κρασιών καθώς και βραβεύσεις επιχειρηματιών.

Αποτέλεσε, ουσιαστικά μια εκδήλωση για την έναρξη της θητείας της νεάς Διοίκησης του φορέα με κεντρικό θέμα την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.


Βραβεύτηκαν Ανδρικόπουλος και επιχειρηματίες

Η νέα διοίκηση βράβευσε στο περιθώριο της εκδήλωσης τον απερχόμενο Πρόεδρο Παναγιώτη Ανδρικόπουλο καθώς και το πρώην μέλος της Διοίκησης Γιάννη Κιουρκτσόγλου και μια σειρά από επιχειρηματίες: Τον Δημήτρη Παπαγιαννόπουλο της φίρμας Παπαπαρασκευά, τον Μπαντάκ Χουσεΐν του γνωστού ομίλου επίπλων και άλλων δραστηριοτήτων, τον Ναπολέοντα Σγουρίδη τον Νίκο Νικολαίδη και τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη των ομόνυμων Οινοποιείων της Ξάνθης, τον χονδρέμπορα Τζαμπάζ Ριτβάν από τη Γλαύκη, τον ζαχαροπλάστη Τζαμπάζ Ογλου Ιμπραχήμ, τον Τάσο Μουμτζάκη της εταιρίας ανακύκλωσης,


Σ. Μωραΐτης: Ιδρύει τουριστικό τμήμα στο Επιμελητήριο

Στους κατάμεστους χώρους του Επιμελητηρίου τα μέλη του Επιμελητηρίου και τους επισήμους υποδέχθηκε ο νέος Πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης, ο οποίος έκανε μια εκτενή περιγραφή της κατάστασης που υπάρχει και είναι ιδιαίτερα δυσμενής την οποία σκιαγράφησε με λεπτομέρειες αλλά και μελανά χρώματα. Παράλληλα, στην κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία αναλαμβάνει αναφέρθηκε αναλυτικά και τους στόχους που θέτει η διοίκησή του για την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην περιοχή. Μεταξύ άλλων ιδρύει στο Επιμελητήριο Τμήμα Τουρισμού, Eπικοινωνίας Εισαγωγών-Εξαγωγών, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ενημέρωσης και Κοινωνικής Προσέγγισης, Στήριξη και Ειδικό Τμήμα. Επίσης εισάγει το θεσμό του Συνηγόρου του Επιχειρηματία, του Ταμείου Αρωγής, προγραμματίζει εμπορική έκθεση και «εβδομάδα της αγοράς» στην Ξάνθη. Παράλληλα ιδρύονται 34 θεματικές ομάδες εργασίας.


Άρης Γιαννακίδης: 25 εκατομμύρια ευρώ για τους μικρομεσαίους της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, παρέστη στην εκδήλωση και μίλησε προς τους παριστάμενους, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση και τη φτώχια που διαχέεται στην κοινωνία και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην παρέμβαση της ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με 25 εκατομμύρια ευρώ, που θα διαχειριστούν στην Περιφέρεια οι φορείς της ΑΜΘ και τα Επιμελητήρια (όχι οι τράπεζες ανέφερε) σημειώνοντας την υποστήριξη του Αν. Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη στην προσπάθεια αυτή, ενώ αναφερόμενος στους στόχους που τίθενται είπε πως «ναι, διεκδικούμε μια Περιφέρεια με στρατηγική σημασία που θα συναγωνιστεί τα στενά του Βοσπόρου και θα διεκδικήσει ένα μερίδιο».


Μ. Τσετίν: Κατάργηση της βίζας για Τούρκους τουρίστες

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν, μιλώντας στην εκδήλωση σημείωσε ότι η επιχειρηματικότητα βιώνει πολύ δύσκολες μέρες καθώς η κρίση και οι άσχημες πολιτικές έπληξαν όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και συνεχίζει να πλήττεται από ένα στρεβλό τραπεζικό σύστημα. «Όλοι δίνετε μικρές ή μεγαλύτερες μάχες για να κρατήσετε τις επιχειρήσεις σας ανοιχτές είπε και εξήρε τις πρόσφατες κινήσεις του Αν. Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη και του του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για μια σειρά ζητήματα, όπως η καταβολή του 12& για τις επιχειρήσεις της Θράκης. Παράλληλα επεσήμανε την πρότασή του για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους Πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή ως τουρίστες.


Αλ. Κοντός: Να καταβληθεί άμεσα το 12% και να μην μείνουμε στις ανακοινώσεις

Ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, σημείωσε ότι οι «Οι επιχειρήσεις χρειάζονται οξυγόνο για να προχωρήσουν». Συμφώνησε με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για μια σειρά από θέσεις του αλλά άσκησε έμμεση κριτική στην κυβέρνηση ζητώντας δεσμεύσεις ότι το Τελωνείο του Λάγους δεν θα κλείσει, ότι η Αναπτυξιακή της Ξάνθης δεν θα παραμείνει κλειστή, ότι θα ελεγχθεί η δίοδος του Αγ. Κωνσταντίνου που προξενεί σοβαρά προβλήματα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η επιδότηση του κόστους εργασίας πρέπει να δοθεί άμεσα «Πρώτα να πέφτουν τα χρήματα και μετά να βγάζουμε ανακοινώσεις» είπε ο Αλέξανδρος Κοντός σημειώνοντας ότι η προσπάθεια αυτή που έγινε για το 12% («την οποία επιβραβεύω», σημείωσε) θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Παράλληλα έκανε λόγο για την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών έγκρισης επενδυτικών σχεδίων και εκταμίευσης για τις επιχειρήσεις της Θράκης.


Φ. Καραλίδης: «Η κρίση να γίνει ευκαιρία»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης ανέφερε την ανάγκη η κρίση να γίνει ευκαιρία, προσθέτοντας ότι απαραίτητη προυπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να υπάρχει ομοψυχία και ομοθυμία. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, μεταξύ άλλων, είπε ότι οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος ειδικότερα, είναι κοινωνοί και συμπαραστάτες του προγράμματος που καταθέτει η νέα Διοίκηση. «Δεν χρειάζονται διαπιστώσεις αλλά προσπάθεια για την αλλαγή του δυσμενούς τοπίου» σημείωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Π.Σ. Γιώργος Παυλίδης. Τέλος ο Μητροπολίτης που πήρε πρώτος το λόγο είπε μεταξύ άλλων και με νόημα ότι «χρειάζεται να αλλάξουμε νου»

Το φλουρί έτυχε ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου. Την όλη εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του φορέα Ελένη Κίτσου. Στον προθάλαμο του Επιμελητηρίου υπήρχε παρουσίαση τοπικών προϊόντων ενώ αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση.











Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/