Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αναβολή για τα στέγαστρα των καφέ-μπαρ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Όλα όσα συνέβησαν
στην αποψινή συνεδρίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την αναβολή του θέματος που αφορά στην συμμόρφωση των καφέ-μπαρ της πόλης σε σχέση με το ενιαίο αισθητικό πρότυπο που θα προτείνει ο Δήμος, πρότεινε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και έγινε αποδεκτή.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης, επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και απασχολεί για χρόνια το Δήμο, το Σώμα θα έπρεπε να αναβάλει το θέμα για την επόμενη συνεδρίαση (εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης) και να περάσει και πάλι ως κανονιστικό πλαίσιο από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προκειμένου να έχει ακριβές πεδίο εφαρμογής (επί παραδείγματι αν θα αφορά στο ιστορικό κέντρο και την Παλιά Πόλη και αν θα υπάρχουν επιμέρους διαφορές)

Σύμφωνα με τον Θανάση Ξυνίδη, πριν το θέμα επανέλθει, προτείνει να γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε η οριστική απόφαση να μην πάσχει νομιμότητας. Από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσεγγελίδη, τα νομικά ζητήματα έχουν επιλυθεί και έκανε δεκτό τον προβληματισμό γύρω από το πεδίο εφαρμογής. Έτσι το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και θα συζητηθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη οριστικής απόφασης. .


Τα trash art της οδού Ορφέως στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η διαδικασία με την οποία εγκαταστάθηκαν στην οδό Ορφέως και άλλους δρόμους τα πολυσυζητημένα έργα τέχνης ξανθιώτη καλλιτέχνη της Trash Art, ήταν το θέμα ερώτησης του Νίκου Ανταμπούφη προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Δήμαρχο, δεν υπήρξε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία αλλά δόθηκε προφορικά η άδεια για να εγκατασταθεί. Στη συζήτηση ενεπλάκη και το θέμα της βιβλιοθήκης του Δικτύου Λόγου και Πράξης και όπως συμφωνήθηκε στο μέλλον, έστω και με έξοδα του Δήμου να κατασκευαστεί μια νέα "φωλιά του βιβλίου"΄. Τέλος, για τις κατασκευές που έχουν γίνει από τράπεζες στα σημεία όπου γίνονται χρηματαποστολές, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι έχουν δοθεί σχετικές άδειες.



Μητρώτο Πολιτιστικών Συλλόγων

Με αφορμή το αίτημα για χρηματοδότηση από το Σύλλογο Μικρασιατών (που πέρασε με τα λευκά των Φανουράκη και Ανταμπούφη) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει σχετικό μητρώο των Συλλόγων ώστε να υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός για τις δράσεις και τη χρηματόδοτηση που είναι σε θέση να παράσχει ο Δήμος Ξάνθης.


Eξ-οικονομώ σε δημοτικά κτίρια

Την επικαιροποίηση για την ίδια συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στο πρόγραμμα Εξ-Οικονομώ του Δήμου Ξάνθης αποφάσισε ο Δήμος Ξάνθης προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα, μετά την έγκρισή του από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο Δημήτρης Βορίδης ζήτησε συγκριτικά στατιστικά στοιχεία για τις καταναλώσεις σε ρεύμα και καύσιμα την τελευταία πενταετία, προκειμένου να είναι δυνατή η σύγκριση των στοιχείων, μετά τις επεμβάσεις που θα γίνουν στα συγκεκριμένα κτίρια. Από την πλευρά της αρμόδιας υπηρεσίες έγινε γνωστό ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και θα ληφθεί πριν τις επεμβάσεις ενεργειακό πιστοποιητικό.


Οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Από το Δημοτικό Συμβούλιο "πέρασαν" οι Προϋπολογισμοί του Κέντρου Πολιτισμού κατά πλειοψηφία και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας ομόφωνα.



 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/