Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ντοκουμέντο: Τι κατέθεσε ο Αγκόρτζας στο Ειρηνοδικείο ως μάρτυρας εναντίον του Δήμου!

Φαίνεται ότι η μνήμη του Αντιδημάρχου Πρασίνου ανακαλεί ή ξεχνά διάφορα γεγονότα, ανάλογα με την περίσταση και προσαρμόζεται ανάλογα με το ακροατήριο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Φαίνεται ότι η μνήμη του Αντιδημάρχου Πρασίνου ανακαλεί ή ξεχνά διάφορα γεγονότα, ανάλογα με την περίσταση και προσαρμόζεται ανάλογα με το ακροατήριο.

Μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί αμέτρητες φορές οποιαδήποτε εμπλοκή με την οικονομική διαχείριση και τη συναλλακτική σχέση μεταξύ αναδόχου και Δήμου Ξάνθης για την περίφημη υπόθεση της δεντροφύτευσης και αρκετές φορές έχει κατηγορήσει συναδέλφους του και υπηρεσίες του Δήμου για το χειρισμό. Όμως στις εκδοχές που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς προστίθεται τώρα αυτή που επικαλέστηκε στο Ειρηνοδικείο της Ξάνθης, ως μάρτυρας του αναδόχου της δεντροφύτευσης που διεκδικεί από το Δήμο, ποσό περίπου 7.000 ευρώ. Τα πρακτικά της συνεδρίασης που έρχονται πλέον στην επιφάνεια, είναι εξόχως αποκαλύπτικά:


Ομολογεί ότι κατέθεσε ενόρκως για να βγει διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου !

Αν και δεν έχει σχέση με τα οικονομικά, όπως δηλώνει, φροντίζει να δώσει ένορκη κατάθεσή με σκοπό - όπως ομολογεί στο δικαστήριο- να χρησιμοποιηθεί στην έκδοση διαταγής πληρωμής υπερ του Αναδόχου και σε βάρος του Δήμου Ξάνθης. Εκεί αναφέρει ότι έχει παραληφθεί από το Δήμο Ξάνθης τιμολόγιο με τις δαπάνες της περίφημης δεντροφύτευσης και ότι έχει δει και σχετική σφραγίδα. (άγνωστο παραμένει αν και πώς παραλήφθηκε τιμολόγιο για δαπάνες που ο Δήμος επισήμως δεν αναγνώρισε) Παράλληλα αναφέρει ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή του άρνηση πληρωμής, αν και δημοσίως οι παράγοντες του Δήμου έχουν αρνηθεί να πληρώσουν δαπάνη που στερείται σύμβασης!

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου είχε ξεσηκώσει σάλο όταν έδωσε ένορκη κατάθεση προκειμένου να εκδοθεί η επίμαχη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου Ξάνθης -που δεν ήταν δυνατό να εκδοθεί υπό άλλες προϋποθέσεις- Όταν ο Δήμος αναγκάστηκε να αντικρούσει καταθέτοντας αίτηση αναστολής και αίτηση ανακοπής ο Αντιδήμαρχος του Δήμου εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας του αντιδίκου και σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Ξάνθης, προξενώντας νέο πολιτικό ζήτημα. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι όσα ανέφερε στο Ειρηνοδικείο και έρχονται σε αντίθεση με αρκετά από όσα έχει υποστηρίξει δημοσίως.


Επιμένει ότι ο Δήμαρχος έδωσε εντολή και ισχυρίζεται ότι υπάρχει δήλωση.

Αυτό που χρήζει σοβαρής διερεύνησης είναι η φράση με την οποία ξεκινά την κατάθεσή του αφού αναφέρει ότι ο Δήμαρχος έχει δώσει προφορική ανάθεση και ότι σε συνέντευξή του ομολόγησε πως ο ίδιος έδωσε την εντολή. Κάτι τέτοιο, φυσικά δεν έχει συμβεί αφού όποτε ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε δημοσίως αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάθεση και πάντοτε "άδειαζε" τον Αντιδήμαρχό του. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι είχε προαναγγείλει στο Δήμαρχο ότι θα καταθέσει ενόρκως προκειμένου να εκδοθεί διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου !


Τελικά είχε ή δεν είχε κέτερινγκ στις υποχρεώσεις;

Αποκορύφωμα των θέσεων που αλλάζει διαρκώς ο Αντιδήμαρχος είναι οι περιβόητες υποχρεώσεις του αναδόχου. Αρχικά, τον Απρίλιο έκανε λόγο για μια σειρά από υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων το κέτερινγκ, ένα βίντεο κλπ. Τον Ιούλιο όταν με έγγραφό της προς το XanthiPress.gr η ομογενειακή οργάνωση αρνήθηκε ότι έχει θέσει ποτέ τέτοιους όρους, είχε ανασκευάσει λέγοντας πως ουδέποτε υπήρξε τέτοιος όρος και στις 12-7-11 δήλωνε στο Κανάλι 6! "Δεν υπήρξε συμφωνία για σάντουιτς και αναψυκτικά ". Τελικά όμως, μιλώντας στο Ειρηνοδικείο ως μάρτυρας του αναδόχου, η μνήμη επανήλθε και σημειώνει, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης: "Αφορούσε εκδήλωση (catering, μαρμάρινη πλάκα, βίντεο) και χρήματα που στέλνουν οι ομογενείς".

Τέλος το πρακτικό αποδεικνύει κάτι που αρχικά δεν είχε γίνει απόλυτα αποδεκτό, ότι δηλαδή παρέστη στο δικαστήριο ως μάρτυρας του αναδόχου. Η στάση του Αντιδημάρχου Ξάνθης είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής και, με την κατάθεσή του αυτή, φαίνεται να επανέρχεται σε ένα πρόβλημα που η παράταξή του επιχειρεί να κλείσει, αλλά φροντίζει να επαναφέρει διαρκώς στην επιφάνεια.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/