Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Βορίδης απαντά σε Γιαννακίδη και δημάρχους για την έδρα της ΕΥΔΕ Έβρου

Προτάσεις ζητά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να προχωρήσει σε επίλυση του προβλήματος

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ;

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μάκης Βορίδης, απέστειλε επιστολή με κύριους παραλήπτες τον Γενικό Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη και τους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής (Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Σουφλίου κ. Ευάγγελο Πουλιλό, Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, Ορεστιάδας κ. Δημήτριο Μουζά). Η επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Ντόλιο, κα. Όλγα Ρεντάρη και κα. Ελένη Τσιαούση και στον βουλευτή της ΝΔ κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, έχει ως εξής:

«Κατά την διάρκεια σύσκεψης που διεξήχθη την 14 - 1 - 2012 στα γραφεία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Οικονομίδη μας δόθηκε η δυνατότητα να σας ενημερώσουμε μεταξύ άλλων και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην στελέχωση της ήδη συσταθείσας ΕΥΔΕ Έβρου.

Παρά το γεγονός η επιλογή της έδρας της νέας υπηρεσίας αποτέλεσε μια γενναία απόφαση για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να στελεχωθεί η Υπηρεσία και να λειτουργήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Ενόψει των σοβαρών πλημμυρικών προβλημάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν είναι αναντίρρητη πλέον η ανάγκη για ταχύτατη στελέχωση της νέας Υπηρεσίας και προς τούτο παρακαλούμε με βάση την διαθεσιμότητα στελεχών της περιοχής σας να μας προτείνετε νέα έδρα.

Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια όπως έχουμε τις προτάσεις σας μέχρι τις 27/1/2012 ώστε μέχρι τέλος του μήνα να έχει ληφθεί η τελική απόφαση εγκατάστασης της έδρας.

Σε κάθε περίπτωση από πλευράς μας ήδη κινούμαστε σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της σύσκεψης και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για την έκβαση των προσπαθειών μας».