Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ψήνεται συνεργασία με καλλιεργητές της Θράκης από την εταιρεία "Κορρές"

Με τον πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας Γιώργο Κορρέ συναντήθηκε ο Γιώργος Πεταλωτής για να ερευνήσει αυτό το ενδεχόμενο αλλά και την ενδεχόμενη συνεργασία στα Καταστήματα Κράτησης
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Κορρέ, ιδρυτή και Πρόεδρο της εταιρίας “ΚΟΡΡΕΣ”, με αντικείμενο συζήτησης την διερεύνηση της συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Γιώργος Πεταλωτής, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την οργάνωση και την πορεία της εταιρίας, καθώς και για τη συνεργασία της με αγροτικές φυλακές σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, έθεσε  στον κ. Κορρέ το ζήτημα διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας με περισσότερες αγροτικές φυλακές και τη δυνατότητα καλλιέργειας συγκεκριμένων βιολογικών συστατικών, με σκοπό την πώλησή τους στην εταιρία και την αξιοποίησή τους σε καλλυντικές φόρμουλες. Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που λειτουργούν ήδη πιλοτικά σε Καταστήματα Κράτησης, ειδικότερα σε γυναικείες φυλακές και καταστήματα κράτησης ανηλίκων, με σκοπό την επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων με προσφορά από ειδικούς και προϊόντα της εταιρίας.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συναντηθούν ξανά, έχοντας επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να θεμελιωθεί μια στρατηγικής σημασίας, έξυπνη και βιώσιμη συνεργασία, που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στη λειτουργία των καταστημάτων κράτησης , αλλά και στην επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι “επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις συνεργασίες που έχουμε ήδη ξεκινήσει, όπως με τα Πανεπιστήμια και το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας κράτησης, επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης των κρατουμένων. Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμούμε να συνεργαστούμε με την εταιρία “ΚΟΡΡΕΣ”, γνωστή, αμιγώς ελληνική εταιρία, που έχει επενδύσει σε φυσικά και βιολογικά προϊόντα, κατεξοχήν πράσινη τεχνολογία και σοβαρή αίσθηση της εταιρικής ανταποδοτικότητας. Πιστεύω πως με αυτή τη συνεργασία μπορούμε να αναβαθμίσουμε κυρίως τις αγροτικές φυλακές αλλά και άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας, αλλά και να προσφέρουμε επιπλέον ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης στους κρατούμενους, με τη βοήθεια μιας εταιρίας που έχει αποδείξει ότι διαθέτει την σχετική τεχνογνωσία, αλλά κυρίως την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία. Το ίδιο βέβαια επιδιώκουμε και με άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ώστε να ανοίξει η συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας στο σωφρονιστικό σύστημα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή, με κριτήριο πάντα το συμφέρον του σωφρονιστικού συστήματος, δηλαδή του δημοσίου συμφέροντος. Αν δεν βγούμε από αγκυλώσεις και κλισέ που κρατούσαν το σωφρονιστικό σύστημα, γραφειοκρατικά, ως υπόθεση λίγων κρατικών φορέων, τότε δεν θα μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτικές βελτίωσής του."

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε, από τον κ. Πεταλωτή, στη δυνατότητα συνεργασίας της εταιρίας με καλλιεργητές της Θράκης. Ορίστηκε μάλιστα επιτόπια συνάντηση, με φορείς της περιοχής, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες αγροτικού σχεδιασμού, με εναλλακτικές συμβολαιακές καλλιέργειες και άμεση απορρόφηση των προϊόντων των καλλιεργητών.

.