Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ψήνεται και αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Ρωσία;

Θετικές προοπτικές ανοίγει για την περιοχή η έλευση της Ryanair με τις πτήσεις που θα συνδέουν την Θράκη με την Φραγκφούρτη
ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ
ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΜΠΑΚΗ
ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

Η δημοσιοποίηση της έναρξης της νέας αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τη Φραγκφούρτη της Γερμανίας από την Ryanair, έδωσε ελπίδες για τόνωση της κίνησης στην περιοχή, σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης. Την έναρξη των δρομολογίων της εταιρείας χαιρετίζει ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος, προτείνει στην Εταιρεία, να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην περιοχή με δρομολόγιο που θα περιλαμβάνει και την Αγία Πετρούπολη.

Έτσι, με επιστολή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ryanair, κ. Michael O’ Leary, ο κ. Λαμπάκης τονίζει: «Σε συνέχεια του υπ’αρ.πρωτ. 254 Α΄ 29/09/2011 εγγράφου μας, με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για την προοπτική άμεσης έναρξης πτήσεων Ryan Air από και προς Αλεξανδρούπολη, όπου ως γνωστόν, λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένος, με νέες επεκτάσεις και εξαιρετικές δυνατότητες εξυπηρέτησης, σε διεθνές επίπεδο, ο Αερολιμένας Δημόκριτος, ένας από τους πλέον παλαιούς και με μεγάλη επισκεψιμότητα ελληνικούς Αερολιμένες.

Σας πληροφορούμε ότι από πλευράς του Δήμου αφήνουμε στη διακριτική σας ευχέρεια την επιλογή συνδρομής, ώστε η χρονική αυτή συγκυρία να γίνει αφετηρία για την απρόσκοπτη διεθνή λειτουργία του Αερολιμένα μας με πτήσεις που επιθυμούμε να προγραμματίσετε με άξονα την περιοχή μας.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο τριεθνές, ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία της Ελλάδος με τεράστια γεωγραφική σημασία, εμπορικό και πολλαπλά ενδιαφέρον σταυροδρόμι από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα.

Η Αλεξανδρούπολη, πρώτη πόλη προς Ευρώπη, εκτός του ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα από αρχαιολογικής απόψεως περιοχή, αποτελεί κομβικό σημείο, επίσης, για πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως Πολιτιστικό, Ιαματικό, Θρησκευτικό, Κατασκηνωτικό, Αγροτουρισμό κ.ά.)

Εκτός των άλλων, κρίνουμε πως θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εντός του 2012, μετά και την υπογραφή Ειδικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Ασφαλιστικού Φορέα της ευρύτερης περιοχής Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας όπου αναμένεται μεγάλη επισκεψιμότητα στην πόλη μας για ιαματικό τουρισμό. Αναφορικά με τα παραπάνω, σας προτείνουμε, ανεπιφύλακτα, τη δρομολόγηση ένταξης στο πρόγραμμα πτήσεών σας, μιας πτήσης Αγία Πετρούπολη-Φρανκφούρτη – Αλεξανδρούπολη και επιστροφή. Αυτή η περίπτωση είναι, όμως, ένα μόνο μέρος της τουριστικής πύλης που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με προορισμό τον Αερολιμένα «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για πληροφορίες, διευκρινιστικές συζητήσεις αλλά και συναντήσεις που θα σας αφήσουν ικανοποιημένους με τη μελλοντική σας απόφαση να «προσγειωθεί» η Ryanair στην περιοχή μας με μακροπρόθεσμους όρους συνεργασίας» καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου.

.