Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοί είναι οι 20 υποψήφιοι για το πρώτο Συμβούλιο Διοίκησης στο ΔΠΘ

Αναδείχθηκαν οι
υποψηφιότητες των
εσωτερικών μελών και
τα τρία εκλογικά τμήματα

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥ
ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΟ
ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 
            ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Είκοσι είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο πρώτο συμβούλιο διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η υποψηφιότητά τους κρίθηκε θετικά από την οργανωτική επιτροπή, που συγκροτήθηκε στο ίδρυμα με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των μελών του πρώτου συμβουλίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.  Αποτελείται από τους καθηγητές του Δ.Π.Θ., Στυλιανό Γ. Σταματόπουλο, ως πρόεδρο, Εμμανουήλ Θ. Σαρρή, Κωνσταντίνο Ε. Κουσκούκη και Θέσπι Σ. Δημητρίου, ως μέλη και γραμματέα την Θεοδώρα Ν. Ισπικούδη. Η επιτροπή συνεδρίαση πρόσφατα προκειμένου να ανακηρύξει τους υποψηφίους για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Οι υποψηφιότητες κατατέθηκαν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα υποψήφιοι για το πρώτο συμβούλιο διοίκησης θα είναι οι: Νικόλαος Γεωργούλας καθηγητής, Χαρίκλεια Ιωαννίδου καθηγήτρια, Χρήστος Καραγιάννης καθηγητής, Γιώργος Κατρούγκαλος αναπληρωτής καθηγητής, Βασίλειος Κοζομπόλης καθηγητής, Γιώργος Κουκλάκης αναπληρωτής καθηγητής, Θόδωρος Κουτρουμανίδης καθηγητής, Γιώργος Κυριάκου καθηγητής, Ευστράτιος Μαλτέζος καθηγητής, Γιώργος Μαυρομάτης καθηγητής, Κωνσταντίνος Μπότσαρης αναπληρωτής καθηγητής, Παντελεήμων Μπότσαρης αναπληρωτής καθηγητής, Αστέριος Παντοκράτορας καθηγητής, Στέφανος Παύλου καθηγητής, Ιωάννης Πνευματικός καθηγητής, Άγγελος Πρωτόπαπας καθηγητής, Κωνσταντίνος Σιμόπουλος καθηγητής, Σάββας Τοκμακίδης καθηγητής και Βασίλειος Τσαουσίδης καθηγητής.


Εκλογικά τμήματα σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη

Παράλληλα η οργανωτική επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση, μετά την απόφασή της για μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών για την 1 Μαρτίου 2012 και αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών σε τρία εκλογικά τμήματα, ένα στην Ξάνθη, ένα στην Κομοτηνή και ένα στην Αλεξανδρούπολη, από τις 9.00 το πρωί έως 4.00 το μεσημέρι.

Παράλληλα προχώρησε σε κλήρωση για την ανάδειξη των μελών των εφορευτικών επιτροπών, από την οποία προέκυψε ότι: Στο εκλογικό τμήμα της Ξάνθης, που ορίζεται το αμφιθέατρο των ΠΡΟΚΑΤ, και στο οποίο θα ψηφίσουν όλα τα μέλη ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ, τακτικά μέλη είναι οι Παπαδόπουλος Βασίλειος, καθηγητής πρώτης βαθμίδας, Καράκος Αλέξανδρος, αναπληρωτής καθηγητής και Κάτος Βασίλειος, επίκουρος καθηγητής και μετά από κλήρωση μεταξύ αυτών, πρόεδρος ορίζεται ο Παπαδόπουλος Βασίλειος και αναπληρωματικά αυτών οι Τσιχριντζής Βασίλειος, καθηγητής πρώτης βαθμίδας, Κουρτίδης Κωνσταντίνος, αναπληρωτής καθηγητής και Διαμαντίδης Δημήτριος, επίκουρος καθηγητής.

Στο εκλογικό τμήμα της Κομοτηνής, που ορίζεται το κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου (Πρυτανεία), και στο οποίο θα ψηφίσουν όλα τα μέλη ΔΕΠ όλων των Τμημάτων που εδρεύουν στην Κομοτηνή, τακτικά μέλη είναι οι Δαλακούρας Θεοχάρης, καθηγητής πρώτης βαθμίδας, Μπέκας Ιωάννης, αναπληρωτής καθηγητής και Αυγητίδης Δημήτριος, επίκουρος καθηγητής και μετά από κλήρωση αυτών, πρόεδρος ορίζεται ο Αυγητίδης Δημήτριος και αναπληρωματικά αυτών οι Δημητρίου Δημήτριος, καθηγητής πρώτης βαθμίδας, Παπαγεωργίου – Γονατάς, αναπληρωτής καθηγητής και Κιτσαράς Λάμπρος, επίκουρος καθηγητής.

Στο εκλογικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης, που ορίζεται το αμφιθέατρο του Τμήματος της Ιατρικής, και στο οποίο θα ψηφίσουν όλα τα μέλη ΔΕΠ όλων των Τμημάτων που εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, τακτικά μέλη είναι οι Λυρατζόπουλος Νικόλαος, καθηγητής πρώτης βαθμίδας, Βελετζά Σταυρούλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Λαμπροπούλου Μαρία, επίκουρη καθηγήτρια και μετά από κλήρωση μεταξύ αυτών πρόεδρος ορίζεται η Λαμπροπούλου Μαρία και αναπληρωματικά αυτών οι Παπαδόπουλος Νικόλαος, καθηγητής πρώτης βαθμίδας, Κώτσιου Σταματία αναπληρώτρια καθηγήτρια και Παπάνας Νικόλαος.

Πάντως η εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου και οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης, δεν θα γίνει χωρίς αντιδράσεις. Ήδη τα ΕΑΑΚ Θράκης έχουν εκφράσει επίσημα την αντίθεσή του στο νέο – νόμο και στην εκλογή νέων συμβουλίων, σημειώνοντας ότι αποτελεί «μια διάταξη που θα έρθει να βάλει τους επιχειρηματίες μέσα στις σχολές και να ενισχύσει τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια λειτουργίας τους.

Και ταυτόχρονα θα βάλει τέλος ακόμα και στην όποια συμμετοχή στην διοίκηση των φοιτητών. Υπονομεύοντας έτσι τους φοιτητικούς συλλόγους, σε μια προσπάθεια να βάλουν φραγμούς στην πολιτικοποίηση των φοιτητών και να προωθήσουν τον παραγοντισμό. Στοχεύουν στη μετατροπή του φοιτητικού κινήματος σε δύναμη στήριξης και υπεράσπισης της αντιλαϊκής πολιτικής». Μάλιστα τα μέλη των ΕΑΑΚ Θράκης δήλωσαν αποφασισμένα να μπλοκάρουν τις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης, καθώς και όλων των διατάξεων του νέου νόμου.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/