Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Απίστευτο: ληστεία αρχαίων εκθεμάτων από το Μουσειο Αρχαίας Ολυμπίας. Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος

Ενα μήνα μετά την κλοπή του Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη, αποδεινύεται για μια ακόμα φορά ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ληστεία πραγματοποιήθηκε στο παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας το οποίο φιλοξενούσε ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα.

Συνολικά από 463 περίπου εκθέματα που διέθετε το μουσείο, οι δράστες αφαίρεσαν από πέντε προθήκες 65 χάλκινα εκθέματα τα οποία απεικόνιζαν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αρχές δεν είναι ακόμα σε θέση να ξέρουν αν οι δράστες είναι αλλοδαποί ή Έλληνες καθώς η υπάλληλος είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να δώσει κατάθεση.

Ειδικότερα στις 07:35 το πρωί δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι κρατώντας όπλα έκαναν έφοδο στο Μουσείο.

Δύο άτομα με κουκούλες – ο ένας κρατούσε όπλο – επιτέθηκαν στην 36χρονη, την έδεσαν σε μια καρέκλα με ταινία και της ζήτησαν να τους πει που είναι τα χρυσά στεφάνια και τα γραμματόσημα. Τέτοια αντικείμενα δεν υπάρχουν στο μουσείο. Τελικά αφαίρεσαν από πέντε προθήκες μικρά αγαλματίδια πήλινα και χάλκινα και διάφορα άλλακαι έφυγαν.

Η φύλακας κατάφερε να λυθεί και βγήκε στον δρόμο και κάλεσε σε βοήθεια. Στο μουσείο υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών.

Μάλιστα η ληστεία αυτή γίνεται περίπου έναν μήνα μετά την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Άγνωστοι είχαν πάρει ένα πίνακα του Πικάσο με τίτλο "Γυναικείο Κεφάλι", έναν του ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν και ένα σχέδιο του Γουλιέλμο Κάτσια Μονκάλβο.

.