Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση στην δίκη για το φoνικό στην ληστεία της Alpha Bank Ορεστιάδας

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
55ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΛΗΣΤΗ


ΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ;

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Θράκης πριν από 15 μήνες εκδικάστηκε χθες στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος για την ληστεία μετά φόνου που συνέβη το Νοέμβριο του 2010 στην τράπεζα Alpha Bank της Ορεστιάδας. Θύμα του σεσημασμένου 33χρονου κακοποιού από τα Γιαννιτσά, ήταν ο 55χρονος κομοτηναίος διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας, ενώ από θαύμα είχε γλιτώσει κι ένας περαστικός.

Στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης εξετάστηκαν αρκετοί μάρτυρες, όπως και ο περαστικός, εναντίον του οποίου κατηγορείτο ο 33χρονος ότι άνοιξε πυρ, προσπαθώντας να διαφύγει. Από την εκδίκαση της υπόθεσης δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, όταν η οικογένεια του αδικοχαμένου διευθυντή ξέσπασε εναντίον του κατηγορούμενου. Τελικά, επικράτησε ψυχραιμία και τα πνεύματα ηρέμησαν. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους μάρτυρες στην υπόθεση ήταν και ο γνωστός καθηγητής κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Ιωάννης Νέστορος, ο οποίος παρακολουθούσε τον κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού, προτού εκδικαστεί η υπόθεση.

Στη γραμμή της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ξεχώριζε το γεγονός ότι ο 33χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών για πολλά χρόνια, κάτι που, όπως επισημάνθηκε, του έχει προκαλέσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει υπάρξει ακόμη απόφαση του δικαστηρίου.

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/