Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Tρισμέγιστες πρωτοσέλιδες γκάφες από δύο εφημερίδες της Θράκης!!!

Η μία μπέρδεψε στο σημερινό πρωτοσέλιδο τις ΕΟΖ με τις... ΑΟΖ
Η άλλη μέτρησε 12+3(=15) τις (δώδεκα συνολικά) ΕΟΖ στην ΠΑΜ-Θ
      ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


Από πρωτοφανείς γκάφες συνοδεύονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των δύο μεγαλύτερων εφημερίδων της Κομοτηνής, του "Χρόνου" και του "Παρατηρητή".

Ο "Χρόνος" αναφέρεται στην εκδήλωση για τις ΕΟΖ που διοργανώνει την Δευτέρα το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης, αλλά συνοδεύει το θέμα με χάρτη των... ΑΟΖ.

Άλλο όμως Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες και άλλο οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες που χαράσσονται στις θάλασσες και έχουν σχέση με υφαλοκρηπίδες και λοιπά σχετικά που μας δημιουργούν τα γνωστά πρβοβλήματα με την Τουρκία στο Αιγαίο και ισώς στο Καστελόριζο.

Το χειρότερο είναι ότι το ντύσιμο του θέματος με λάθος φωτογραφία έγινε και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, όπως μπορείτε να δείτε δίπλα, ενώ έτσι δημοσιεύετε και στο σχετικό ρεπορτάζ στο site της εφημερίδας.


Σχετικό με τις ΕΟΖ είναι όμως και το "λάθος" που εντοπίσαμε στο σημερινό πρωτοσέλιδο του "Παρατηρητή της Θράκης".

Όπως διαβάζουμε, "12+3 περιφερειακές ειδικές οικονομικές ζώνες προτείνει το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης".

Όσο και αν μετράμε και ξαναμετράμε διαβάζοντας το σχετικό θέμα (ανάρτηση για το θέμα έχουμε κάνει από χθες το πρωί εδώ στο ThrakiLive), εμείς 12 στο σύνολο τις μετράμε τις ΕΟΖ στην ΑΜ-Θ και όχι 15.

Μήπως μπλεχτήκανε στο... μέτρημα; Όπως και να έχει, χοντρό για τόσο καλές εφημερίδες να κάνουν τόσο σοβαρά λάθη και μάλιστα... πρωτοσέλιδα.