Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού οι γέφυρες «φιλίας» που προτείνει ο Ε. Μπαγίς στην Ελλάδα

Δείτε αποκαλυπτικά βίντεο με τις 52 επιθετικές αμφίβιες αυτοκινούμενες γέφυρες Samur που μπορούν να διεκπεραιώσουν άρματα μάχης και πυροβόλα στο ποτάμι του Έβρου μέσα σε 10 λεπτά

     ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Γέφυρες "φιλίας" επιδιώκει η Τουρκία στο Έβρο σύμφωνα με τον Υπουργός επί θεμάτων Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς. Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ο φράχτης στον Έβρο θα είναι το νέο "Τείχος του Βερολίνου" μία κίνηση με βαθύ συμβολισμό σύμφωνα με τον Ε. Μπαγίς.

Όμως ποιες είναι οι γέφυρες φιλίας που ο Ε. Μπαγίς αναφέρεται. Μήπως είναι οι 52 επιθετικές αμφίβιες αυτοκινούμενες γέφυρες Samur οι οποίες μπορούν να διεκπεραιώσουν άρματα μάχης και πυροβόλα στο ποτάμι του Έβρου μέσα σε 10 λεπτά, οι νέοι αμφίβιοι γαιοπροωθητές Azmim που χρησιμοποιούνται για την διαμόρφωση των ακτών αποβίβασης στρατευμάτων ή μήπως τα 40 νέα συστήματα ακτοδρόμων βαρέως τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility Systems) τα οποία διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων σε μαλακό έδαφος.

Αντί ο Τούρκος υπουργός να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό κατάμουτρα, θα ήταν καλό να εξηγήσει σε αυτούς που απευθύνεται, Έλληνες και ξένους για ποιο λόγο η Τουρκία αγόρασε 52 επιθετικές αμφίβιες αυτοκινούμενες γέφυρες βαρέως τύπου οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στον Έβρο και πουθενά αλλού, διότι η Τουρκία δεν διαθέτει στα σύνορα της με άλλες χώρες ποτάμια όπου η συγκεκριμένη γέφυρα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Θα ήταν καλό ο Τούρκος υπουργός να εξηγήσει γιατί η χώρα του απέκτησε γαιοπροωθητές για την προετοιμασία των ακτών για την απόβαση στρατιωτικών οχημάτων. Πώς γίνεται από την μία η Τουρκία να αποκτά επιθετικού χαρακτήρα οπλικά συστήματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο κατά της Ελλάδας και μετά από αυτό ο Τούρκος υπουργός να μας προτείνει την δημιουργία γεφυρών φιλίας.

Σε τελική ανάλυση μπορεί να γίναμε φτωχότεροι, αλλά κουτόχορτο δεν τρώμε αγαπητέ Μπαγίς. Για του λόγου του αληθές για άλλη μία φορά παρουσιάζουμε τα βίντεο από τις γέφυρες που απέκτησε η Τουρκία. Τα συμπεράσματα δικά σας.




Πηγή:  http://www.defencenet.gr/