Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αρχίζει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Αλεξανδρούπολης η δίκη για την δολοφονία του κομοτηναίου διευθυντή ρτης Αlpha Bank Ορεστιάδας

Η θρασύτατη ληστεία είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη όλης της Θράκης
Στο εδώλιο κάθεται ο κακοποιός που αφαίρεσε την ζωή του Τριαντάφυλλου Γκαϊντατζή

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σεσημασμένος κακοποιός από τα Γιαννιτσά Πέλλας, που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως ιδιαίτερα σκληρός και επικίνδυνος, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, ήταν ο δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 55χρονου Κομοτηναίου διευθυντή του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Ορεστιάδα, στις 17-11-2010 ο οποίος και θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σήμερα Παρασκευή όπου θα παραστεί ως πολιτική αγωγή η Τράπεζα, ενώ θα εξεταστούν μάρτυρες από το περιβάλλον της Τράπεζας, υπάλληλοι, μέλη της οικογένειας του εκλιπόντα που χάθηκε τόσο πρόωρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ληστεία που έγινε πριν 15 μήνες είχε συγκλονίσει την Κομοτηνή απ όπου καταγόταν το θύμα και διαμένει η σύζυγος και οι κόρες του.

Ο κακοποιός εκμεταλλεύτηκε την πρωϊνή είσοδο των υπαλλήλων, μπήκε στο υποκατάστημα της Alpha Bank Ορεστιάδας και άρπαξε το ποσό των 260.000 ευρώ. Ο διευθυντής τότε Τριαντάφυλλος Γκαϊντατζής αντέδρασε άμεσα και αψυχολόγητα όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Επιχείρησε να τον εμποδίσει, χτυπώντας τον με ένα ξύλο και δέχθηκε αστραπιαία τους τρεις πυροβολισμούς του 32χρονου αδίστακτου ληστή. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη, όπου ο δράστης δεν δίστασε να ανοίξει πυρ και κατά ενός πολίτη που οδηγούσε μηχανή κι αποδείχθηκε ότι είχε …άγιο.

Ο 32χρονος μπήκε στην Τράπεζα στις 8 παρά 20 το πρωί, από την πίσω πόρτα που ήταν ανοιχτή για την είσοδο των υπαλλήλων, την ώρα που το χρηματοκιβώτιο ήταν ανοιχτό για την τροφοδοσία των ταμείων. Απειλώντας με περίστροφο τους υπαλλήλους, άρπαξε ποσό 260.000 ευρώ, και επιχείρησε να διαφύγει από την ίδια έξοδο.

Ο διευθυντής τον ακολούθησε, και σύμφωνα με μαρτυρίες προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, χτυπώντας τον με ένα ξύλο από διπλανή νεοανεγερθείσα οικοδομή, όταν τον είδε να σκοντάφτει. Ο αδίστακτος δράστης έπεσε στο έδαφος, σηκώθηκε αμέσως, και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον άτυχο 55χρονο, τρεις φορές. Η μία σφαίρα τον πέτυχε στην κοιλιά και τον έριξε αιμόφυρτο στο έδαφος. Ο Τριαντάφυλλος Γκαϊτατζής, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου εισήχθη κατευθείαν στο χειρουργείο αλλά υπέκυψε στο τραύμα του λίγα λεπτά αργότερα.

Ο δράστης που ήταν άνεργος εκτός από το όπλο της ληστείας είχε στην κατοχή του τρεις γεμιστήρες και μια χειροβομβίδα! Το χαρακτηριστικό ήταν ότι έλεγε ψέματα στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν σχεδόν αμέσως προσπαθώντας να τους παραπλανήσει. Είχε σχεδιάσει την ληστεία με κάθε λεπτομέρεια αλλά δεν είχε υπολογίσει την αυτοθυσία του διευθυντή της Τράπεζας που στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε έσπευσε να τον κυνηγήσει. Πάντως τότε με μαρτυρίες άλλων ο ληστής παρακολουθούσε από νωρίς το πρωί την τράπεζα και, λίγο μετά τις 7:30, όταν είχε ολοκληρωθεί η τροφοδοσία χρημάτων της τράπεζας από χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας security, όρμησε στο εσωτερικό και με την απειλή ενός πιστολιού άρπαξε έναν από τους σάκους της τροφοδοσίας, με περίπου 260.000 ευρώ! Στην μικρή πόλη της Ορεστιάδας η σύλληψή του ήταν εύκολη αλλά η αστυνομία έπρεπε να ψάξει πολύ για να βρει την πραγματική του ταυτότητα, - μια είχε δώσει οκτώ φορές διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας στους αξιωματικούς της Ασφάλειας…

Η Τράπεζα πάντως προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο της οικογένειας με διάφορες χειρονομίες στήριξης, ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, συμπαραστάθηκε στην απώλεια και τακτοποίησε το θέμα της συνταξιοδότησης, ενώ προσέλαβε την μία κόρη του θύματος στο υπαλληλικό της προσωπικό. Η δεύτερη είναι γιατρός και η σύζυγος διατηρεί κατάστημα εσωρούχων στην Κομοτηνή.

Η αναβίωση των στοιχείων της δολοφονίας στο δικαστήριο θα είναι μια επώδυνη διαδικασία για όλους ενώ θα υπάρξουν και διδάγματα ότι ηρωϊσμοί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωρούν.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/