Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αναρτήθηκε η (παραλιακή) επέκταση σχεδίου πόλης της Αλεξανδρούπολης

Προστίθενται περίπου
5.500 στρέμματα στις
περιοχές από Καλλιθέα
ως Νέα Χηλή, όπου
προβλέπεται να γίνουν
3.000 οικόπεδα διαθέσιμα 
για πολλές χιλιάδες κατοίκους

                                ΠΟΣΟΥΣ;


Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες, ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα για την Αλεξανδρούπολη και τους κατοίκους της παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Ο λόγος για την επέκταση του σχεδίου πόλης στις περιοχές από Καλλιθέα ως Νέα Χηλή, όπου προβλέπεται να δημιουργηθούν 3.000 οικόπεδα διαθέσιμα για 13.000 κατοίκους.

Έτσι λοιπόν, στο πολεοδομικό σχέδιο της Αλεξανδρούπολης, προστίθενται περίπου 4.500 στρέμματα γης, που θα ρυμοτομηθούν για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να τα διαθέσουν όχι για αγροτεμάχια, αλλά ως οικόπεδα. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στην περιοχή αυτή καλούνται να προσέλθουν στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης για την ενημέρωσή τους. Η ανάρτηση του Πολεοδομικού Σχεδίου έγινε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει αναρτημένο περίπου για 2 εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα που γίνεται στην πόλη μας, μετά από 12 έτη προσπαθειών, και που δίνει την δυνατότητα εξεύρεσης οικοπέδου σε τιμές προσιτές και λογικές, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης.

Όπως υπολογίζεται, η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο, συνεπώς τα οικόπεδα θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2013.

Η επέκταση του σχεδίου πόλης ξεκινά από την περιοχή του ΕΟΤ μέχρι και το ρέμα λίγο πριν το Ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς» και περιλαμβάνει και την περιοχή της Καλλιθέας. Σε ότι αφορά το κομμάτι της Χιλής (ΕΟΤ – Θράκη Παλλάς) θα υπάρχουν δύο ζώνες που θα αξιώνουν και δύο διαφορετικούς συντελεστές δόμησης (με διάφορες υποπαραμέτρους). Η μία ζώνη βορείως της Λεωφόρου Μάκρης είναι η «Ζώνη Αμιγούς Δόμησης» και η περιοχή νοτίως της Λεωφόρου (δηλαδή πλησιέστερα στη θάλασσα) είναι «η Ζώνη Τουρισμού και Αναψυχής».

Στο σχέδιο εντάσσεται επίσης και ο μικρός περιφερειακός δρόμος της Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο έχει εξασφαλιστεί η ένταξη του στο ΕΣΠΑ (προϋπολογισμός 9,5 εκ Ευρώ). Η επέκταση του σχεδίου πόλεως πάντως εντάσσεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της Αλεξανδρούπολης που έχει εγκριθεί από την κεντρική Διοίκηση το 1999.

Να σημειωθεί πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσουν και οι επεκτάσεις σε άλλες περιοχές.
 
 
Πηγή:  http://anti-typos.blogspot.com/