Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αποκάλυψη: Βατερλώ Προξενείου από τη μεγάλη απροθυμία στελεχών να αναλάβουν την προεδρία της άτυπης "Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Δυτικής Θράκης"

Ούτε ο Τσετίν ούτε ο Χατζηοσμάν
δέχτηκαν την θέση, που παραδοσιακά
πηγαίνει είτε σε εν ενεργεία βουλευτή
είτε στους ψευτομουφτήδες, με
αποτέλεσμα να ξεπέσουν για τη θέση 
στους... απλούς δημάρχους

        ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ;


Πραγματοποιήθηκαν χθες οι αρχαιρεσίες στην "Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", όπως ονομάζεται το άτυπο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της μειονότητας, ενώ καθορίστηκαν οι καινούργιοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι σε αυτό.

Στη συνεδρίαση της "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης" που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2012 στο κτήριο της "Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής", απένντι από το Προξενείο δηλαδή, καθορίστηκαν οι καινούργιοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι.

Ο νέος πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής έγινε ο Δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή. Ενώ ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραχήμ Σερίφ εξελέγησαν ως αντιπρόεδροι και αποφασίστηκε να συνεχίσει τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα ο πρόεδρος της "Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής" Κοραϊ Χασάν.

Από την άλλη, ο Αλή Πεντζάλ που είχε διετελέσει ως ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το νομό Έβρο επί προεδρείας του Ψευτομουφτή  Ξάνθης Αχμέτ Μετέ ανέλαβε ξανά το ίδιο καθήκον.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι αυτός ο καταμερισμός είναι λύση ανάγκης. Καταρχήν, στον Έβρο πιθανότατα να μην υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι. Και ως προς την θέση του προέδρου όμως, παραδοσιακά αυτή ανήκε σε κάποιον εν ενεργεία βουλευτή. Λέγεται ότι τόσο ο Τσετίν Μάντατζη όσο και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν αρνήθηκαν την θέση, κάτι που είχαν ξανακάνει και τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση μια χρονιά από τον Χατζηοσμάν).

Δεδομενου ότι θα ήταν εξευτελιστικό να βρεθεί πάλι η λύση των... ψευτομουφτήδων, αποφασίστηκε να περάσει η προεδρία σε στέλεχος της αυτοδιοίκησης. Κάπως έτσι επιλέχθηκε ο Καδή Ισμέτ, με το επιπρόσθετο κίνητρο ότι είναι ο δήμαρχος στον μόνο ουσιαστικά μεικτό δήμο της Θράκης, αφού στους υπόλοιπους που είναι μειονοτικοί οι δήμαρχοπι, υπάρχει και σχεδόν αμιγώς μειονοτικός πληθυσμός (Μύκη, Αρριανά κλπ).