Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ποιος Δήμος της Θράκης χρωστάει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην... Εφορία;

Απίστευτες καταγγελίες
από την αντιπολίτευση
για τα υπέρογκα χρέη
της δημοτικής αρχής….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 
& ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

«Πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει ο δήμος Τοπείρου στην εφορία, οφειλές που προέρχονται από την πρώην ΔΕΤΑ από ΦΠΑ και Φόρους Μισθωμάτων Υπηρεσιών προς τη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης» κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τοπείρου κος Θωμάς Μίχογλου μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, εξηγώντας πως η παράταξή του έχει καταθέσει αίτημα στην εφορία της Ξάνθης με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για το εν λόγω ζήτημα.

«Κάναμε έγγραφο προς την εφορία να μας απαντήσει γραπτώς για τις υποχρεώσεις αυτές τις εταιρίας, πήραμε αρνητική απάντηση ότι είναι προσωπικά δεδομένα. Είναι προσωπικά δεδομένα τα στοιχεία του δήμου» σημειώνει ο κος Μίχογλου, προσθέτοντας πως ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει και στην εισαγγελέα Ξάνθης η οποία του ζήτησε να καταθέσει αναφορά ώστε να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για το θέμα. «Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει έλεγχος και για αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο» επισημαίνει ο κος Μίχογλου. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης κος Κώστας Φαρμάκης παίρνοντας θέση για το θέμα, με παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως «δεν είναι θέμα προσωπικών δεδομένων αλλά απορρήτου να δοθούν τα στοιχεία αυτά στην αντιπολίτευση».
Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τοπείρου τα μέλη της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή» αναφέρουν «παρακαλούμε όπως συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το παρακάτω ζήτημα-ερώτημα και μας απαντήσετε εγγράφως, σε ποιο ποσό ανέρχονται οι οφειλές του Δήμου μας και της πρώην ΔΕΤΑ από ΦΠΑ και ΦΜΥ προς τη Δ Ο Υ Ξάνθης.
Ως αντιπολίτευση δικαιούμαστε, ως εκ του θεσμικού μας ρόλου, να γνωρίζουμε και ως δημοτική αρχή υποχρεούστε να μας γνωρίσετε τις υποχρεώσεις του Δήμου προς το Δημόσιο που απορρέουν από τη συγκεκριμένη αιτία».
 
 
Πηγή:  http://www.thrakitoday.com/