Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Λαθροδιακινητής απείλησε με όπλο αστυνομικούς, διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται στον Έβρο

Σε κίνδυνο τίθενται καθημερινά οι αστυνομικοί που βρίσκονται στα σύνορα καθώς αποδεικνύεται ότι οπλοφορούν οι λαθροδιακινητές και δεν διστάζουν μάλιστα να... πυροβολήσουν

     ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΥΜΒΑΝ


Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται διότι τα ξημερώματα της Τρίτης σε παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, προώθησε στο εσωτερικό της χώρας 16 λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Επτά από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Αλγερίας, τρεις υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, δύο υπήκοοι Σενεγάλης, δύο υπήκοοι Τόνγκο και δύο υπηκοότητας Μαρόκου και Γουϊνέας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής περιπολίας, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Μαλτέζοι Aξιωματούχοι του FRONTEX, εντοπίσθηκε ο διακινητής να μεταφέρει με φουσκωτή λέμβο, που έφερε εξωλέμβια μηχανή, τους 16 λαθρομετανάστες, τους οποίους αποβίβασε στην ελληνική όχθη.

Ο διακινητής όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν και τους απείλησε με ένα πιστόλι, που έστρεψε προς την πλευρά τους. Οι αστυνομικοί έριξαν εναντίον του βολές ακινητοποίησης και προσπάθησαν να πετύχουν την εξωλέμβια μηχανή της βάρκας του.Τελικά ο διακινητής κατάφερε να διαφύγει με τη φουσκωτή βάρκα, προς την τουρκική όχθη.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες δύο λαθροδιακινητές αφού προηγουμένως πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς, ενώ τα περιστατικά με ανταλλαγές πυροβολισμών το τελευταίο διάστημα δεν είναι σπάνια.

.