Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Συνέχεια στην κόντρα: οξεία απάντηση Κοντού και Παυλίδη σε Ξυνίδη

Προαναγγέλεται μέχρι και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον οικονομικό εισαγγελέα με αφορμή τον διαγωνισό για τα Γεωθερμικά Πεδία στην Θράκη
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε οξύ τόνο και με την προαναγγελία της κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς στον οικονομικό εισαγγελέα, απαντά ο βουλευτής της Ν.Δ Αλέξανδρος Κοντός, στην ανακοίνωση του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη γύρω από τις θέσεις που εξέφρασε ο Αλ. Κοντός για το διαγωνισμού του Γεωθερμικού Πεδίου.


Όπως αναφέρει:

"Κατά την προσφιλή του τακτική ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης αναλώνεται σε πολλά λόγια, αλλά για την «ταμπακιέρα» δε λέει τίποτα. Γιατί άραγε; Τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί; Για μία ακόμη φορά επιλέγει, αντί να ασχοληθεί επί της ουσίας και να δώσει «μάχη» για τα πραγματικά συμφέροντα του Τόπου μας και όχι άλλων συμφερόντων, να δηλώσει πολιτικό παρών με το να εξαπολύει λάσπη εναντίον μου.

Προφανώς, εν όψει της αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα του, αγωνιά για την πολιτική του επιβίωση, μιας και η ετοιμόρροπη καρέκλα του «κηπουρού» του Γ. Παπανδρέου δεν του επιτρέπει να αισθάνεται και πολιτικά ασφαλής.

Πριν, όμως, ασχοληθεί και πάλι με το πρόσωπό μου ας ενημερωθεί για τις ενέργειες μου, ως Υπουργός, για την αξιοποίηση της Γεωθερμίας στον τόπο μας. Ενέργειες, οι οποίες οδήγησαν στην ψήφιση του Νόμου 3734 του 2009 που για πρώτη φορά έδινε την δυνατότητα κατάτμησης και αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων στη χώρα μας και οι οποίες έχουν τύχει της ανάλογης αναγνώρισης από τους συμπολίτες μου.

Συνεχίζοντας, δε, τις προσπάθειές μου πάντα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της προάσπισης των συμφερόντων του Τόπου μας και προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη των σχετικών συμβάσεων και να αποτραπεί η επί 30 χρόνια εκμετάλλευση σημαντικού μεγέθους των γεωθερμικών πεδίων της χώρας μας από μία και μόνον εταιρία, προσωπικά ετοιμάζω και θα καταθέσω στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Μουζακίτη μηνυτήρια αναφορά για την ποινική διερεύνηση του θέματος.

Όσο για τον κ. Ξυνίδη, γνωρίζει καλά ότι πολιτικά έχει κριθεί στην συνείδηση των πολιτών του Νομού μας, ας αφήσει λοιπόν τα πολιτικά «παιχνίδια» και ας ασχοληθεί, έστω και την ύστατη ώρα, με πραγματικό ενδιαφέρον με τα προβλήματα του Τόπου μας."


Απάντηση Παυλίδη για Φωνή της Αμερικής και IBC

Από την πλευρά του Γιώργου Παυλίδη, η αναφορά στην ανακοίνωσή του περί της παραχώρησης για 99 χρόνια της έκτασης της ΦτΑ από εταιρία ονόμοτι IBC, προκάλεσε την απάντησή του:

«Για την ταμπακέρα ο κ. Ξυνίδης δεν λέει τίποτε. Από εξυπνάδες, ακίνητα και αναπτυξιακή ακινησία χορτάσαμε. Τι γίνεται με τη «Φωνή της Αμερικής» θα μας πει επιτέλους;
Για το εάν προορίζεται για 99 χρόνια και πως η τεράστιας αξίας περιοχή δε γνωρίζει;

Γιατί τόση ενόχληση, δηκτικότητα και ερειστικότητα σε δημόσια ερωτήματα;

Το "ακίνητο" που αναφέρει ο κ. Ξυνίδης, μόνο ως προϊόν ακινησίας στην ανάπτυξη και στην ενημέρωση της κοινωνίας μπορεί να εξηγηθεί. Εκτός από τα ακίνητα υπάρχουν κι αλλού ... εταιρίες και όχι μόνο.

Τέλος όσον αφορά τα γεωθερμικά πεδία, όλοι γνωρίζουν ότι έρευνα, διαχείριση και επενδύσεις - ανάπτυξη δεν ταυτίζονται.

Γιατί του διαφεύγει;»



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/