Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γίνανε “μαλλιά κουβάρια” για τις ζημίες στο Κολυμβητήριο Ξάνθης

Φωτιές άναψαν οι καταστροφές στα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, τα οποία συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης
   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Φωτιές άναψαν οι καταστροφές στο δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης στα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου, τα οποία συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Τα μέλη της αντιπολίτευσης, κύριοι Βορίδης και Μαζαράκης, έθεσαν εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα των καταστροφών και των βανδαλισμών που έχει υποστεί το εγκαταλελειμμένο δημοτικό κολυμβητήριο, προσκομίζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό και ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι «οφείλουν να αναλάβουν να καλύψουν οικονομικά τη ζημία».

Μάλιστα, ο κος Δημήτρης Βορίδης ανέφερε πως ο ίδιος ζήτησε ενδεικτικές προσφορές για την επιδιόρθωση των βανδαλισμών και οι οποίες κάνουν λόγω για ζημίες πάνω από 100.000 ευρώ. «Ζήτησα, και καταθέτω σήμερα, δύο εκτιμήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο για τα τζάμια όσο και για ηλεκτρολογικό κύκλωμα του κολυμβητηρίου και οι οποίες ανέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 100.000 ευρώ» επισήμανε ο κος Βορίδης, εξηγώντας πως το ηλεκτρολογικό κύκλωμα του κολυμβητηρίου, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί ακόμη, υπέστη πολύ μεγάλη καταστροφή η όποια «με μια πρόχειρη αποτίμηση ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ».


Πολύ μικρότερη η ζημία!

Από τη μεριά του ο κος Νίκος Σπυριδόπουλος, υπεύθυνος για το δημοτικό κολυμβητήριο, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κος Βορίδης επισήμανε πως «ο δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φυλάει τον χώρο. Πήγατε στον χώρο και βγάζατε φωτογραφίες, αντί να ειδοποιήσετε τον αρμόδιο υπάλληλο, και μετά πήρατε τις φωτογραφίες και τις δημοσιεύσατε. Οι ζημίες ωστόσο δεν ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ». Ανταπαντώντας ο κος Βορίδης πρότεινε στον κ. Σπυριδόπουλο να υποβάλει, για λόγους ευθυξίας, την παραίτησή του με τον τελευταίο να αναφέρει πως «το εάν εγώ θα πρέπει να παραιτηθώ ή όχι είναι δικό μου θέμα και του δημάρχου».

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με τη συζήτηση να εκτροχιάζεται πλήρως και τους δημοτικούς σύμβουλος να επιδίδονται σε έναν μαραθώνιο κοκορομαχιών. Μετά από αρκετή ώρα έντασης, και αφού μέλη της επιτροπής εξέφρασαν εντόνως την επιθυμία τους να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του θέματος, χωρίς ωστόσο το σώμα να καταλήγει κάπου συγκεκριμένα.
 
 

 

 

 
Πηγή: http://www.thrakitoday.com/