Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ποιοι βουλευτές της Θράκης ταξίδεψαν business class στην ίδια πτήση αλλά δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους;

Ηταν στο ίδιο αεροπλάνο για Αθήνα, κάθισαν στις ακριβές πρώτες θέσεις με χρήματα του ελληνικού λαού, πήραν βαλίτσες ένα τέταρτο πριν τους υπόλοι-πους αλλά απέφυγαν έστω να ανταλλάξουν δυο λόγια αν και εκπροσωπούν την ίδια περιοχή στην Βουλή     ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;;;


ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ παρουσίες και συνακόλουθα ενδιαφέρουσες ειδήσεις ήταν αυτή της επιστροφής της στήλης από την Αλεξανδρούπολη προς την Αθήνα. Βλέπετε, το ίδιο αυτό δρομολόγιο προχθές το απόγευμα είχαν την έμπνευση να πάρουν και δύο από τους θρακιώτες βουλευτές: η Ελένη Τσιαούση του ΠαΣοΚ και ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος που όπως σας αναφέραμε από χθες, επανέκαμψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Αμφότεροι έσπευσαν να μας χαιρετίσουν, όπως έκαναν σε όσους συνταξιδιώτες νόμιζαν ότι γνωρίζουν. Μας προκάλεσε όμως αίσθηση ότι ούτε στην αναμονή ούτε πολύ περισσότερο κατά την επιβίβαση και την πτήση τους είδαμε να συνομιλούν μεταξύ τους. Είναι προφανές ότι το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν γεφυρώνεται από την κοινή τους εντοπιότητα.


ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΑ αν οι εθνοπατέρες μας ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα όπως οι λοιποί κοινοί θνητοί, κακώς έχετε. Φυσικά και ΔΕΝ συμβαίνει αυτό. Καταρχήν, τα εισιτήρια τους τα πληρώνει η Βουλή, 52 τον χρόνο μάλιστα, ώστε να πηγαινοέρχονται απρόσκοπτα από την Αθήνα στις εκλογικές τους περιφέρειες. Κυρίως όμως, ταξιδεύουν σε business class θέσεις, δηλαδή κάθονται στις πρώτες σειρές και έχουν όλα τα προνόμια των ακριβών εισιτηρίων, που προφανέστατα πληρώνονται με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Μάλιστα, για να καταλάβετε, το απόγευμα της Δευτέρας ήταν οι μόνοι δύο που είχαν αυτό το προνόμιο μιας κατά τα άλλα γεμάτης πτήσης, καθώς όταν ανεβήκαμε εμείς στην καμπίνα (και ανεβήκαμε από τους τελευταίους) ήταν οι μόνοι που κάθονταν στις business θέσεις. Μάλιστα, ο Αλέκος κάθονταν πρώτη σειρά και τέρμα αριστερά και η Ελένη δεύτερη σειρά και τέρμα δεξιά, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα ούτε στην πτήση αντάλλαξαν δυο κουβέντες οι δυο εκπρόσωποι του Έβρου στο Κοινοβούλιο. Κάτι που ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Δερμεντζόπουλος λίγο μετά την απογείωση σηκώθηκε από την θέση του και ήρθε λίγο πιο πίσω, προκειμένου να καθίσει και να συνομιλήσει με κάποιους από τους λοιπούς κοινούς θνητούς της πτήσεις που βρίσκονταν στα πίσω καθίσματα και στους οποίους περιλαμβάνονταν επώνυμα άτομα του Έβρου, από αυτοδιοικητικά στελέχη μέχρι γνωστούς επιχειρηματίες.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ αποβίβαση, μην τα ρωτάτε. Φυσικά και οι εθνοπατέρες μας δεν περιμένουν τις αποσκευές με εμάς τους λοιπούς. Παραδοσιακά οι business θέσεις έχουν το προνόμιο να κατεβαίνουν πρώτες από το αεροπλάνο και να παραλαμβάνουν πρώτες τις αποσκευές τους. Για να καταλάβετε, όταν εμείς φτάσαμε στον χώρο αναμονής για τις αποσκευές, βλέπαμε την Ελένη να έχει πάρει την βαλίτσα στο χέρι και να κατευθύνεται προς την έξοδο από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ο Αλέκος είχε ήδη γίνει καπνός. Σε κάθε περίπτωση αν και ως ώρα που δόθηκε η πρώτη αποσκευή αναφέρονταν η 18.58 στον σχετικό πίνακα ανακοινώσεων στις αφίξεις, χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να δούμε να γυρίζει η σχετική ζώνη και να δίνει αποσκευές στους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης από την Αλεξανδρούπολη. Είπαμε όμως! Αυτά είναι τα προνόμια για τους λίγους που έχουν την οικονομική άνεση να πληρώνουν business class θέσεις στις αεροπορικές εταιρίες, έτερον εκάτερον αν αυτοί οι λίγοι στην προκειμένη περίπτωση ήταν μόνο οι δύο βουλευτές της περιοχής μας – που ως γνωστόν δεν πληρώνουν για αυτές τις ανέσεις από τις τσέπες τους.


Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr/