Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αστυνομικοί της Ξάνθης έπιασαν τους μετανάστες στην Καβάλα αλλά έχασαν τον διακινητή τους

Διέφυγε της σύλληψης ο δράστης που με βουλγάρικες πινακίδες προωθούσε λαθραίους στο εσωτερικό της χωρας…



     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται, διότι, την Τρίτη (20-3-2012) το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, προώθησε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Τρεις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας Ιράν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, πλησίον του κόμβου Βανιάνου της Εγνατίας Οδού, έκαναν σήμα στον οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με βουλγαρικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και λίγο αργότερα, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, το εντόπισαν χωρίς επιβαίνοντες σε αγροτική περιοχή της Νέας Περάμου.

Ακολούθως, μετά από σχετικές αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν οι έξι (6) μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ ο διακινητής που τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης.