Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δεντροφύτευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το ΔΠΘ τίμησε χθες την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας και τιομά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Νερού σπέροντας τα 10.000 στρέμματα που περιτριγυρίζουν τις εγκαταστάσεις του με 1.200 δενδρύλλια

      ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Ένα νέο θεσμό σπέρνει στα 10.000 στρέμματα που το περιτριγυρίζουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ! Την Τετάρτη 21/3 Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας και ημέρα της Άνοιξης και ημέρα της Ποίησης, και την Πέμπτη 22/3 Παγκόσμια ημέρα νερού, θα φυτέψει πεύκη, σφένδαμο και άλλα δενδρύλλια, 1.200 τον αριθμό.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ Φοιτητικών Θεμάτων Γεώργιος Κώστα, μαζί με την καθηγήτρια του Αθλητικού Τουρισμού και την αναπληρώτρια πρόεδρος Μαρία Παναγιωτοπούλου, θέλει το πανεπιστήμιο να εμπλουτίσει τις δράσεις του, να ξεκινήσει μια νέα σχέση των φοιτητών με τη Φύση. Παράλληλα μέσα από αυτές τις δράσεις επιθυμεί να πυκνώσει τις ενέργειες του ΔΠΘ που στοχεύουν στην προαγωγή του εθελοντισμού. Για το λόγο αυτό και έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς της Α-θμιας Εκπαίδευσης, αλλά και με σχολεία. Στους εκπαιδευτικούς πρόσφατα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα πακέτο σεμιναρίων που αφορούσαν εφόδια γνώσης για τον εθελοντισμό και πώς να περάσουν την ιδέα αυτή στα μικρά παιδιά.

«Θέλουμε η δράση της δεντροφύτευσης να θεσμοθετηθεί και κρατήσει χρόνια! Θέλουμε να αφήσουμε κληρονομιά στους φοιτητές μας δέντρα και να τους περάσουμε την ιδέα να αγαπούνε τη φύση και να το αποδεικνύουν στην πράξη. Ο κάθε ένας φοιτητής που θα φυτεύσει ένα δέντρο θα το ονομάσει και μετά από 20 χρόνια που θα τον ξανακαλέσουμε(σ.σ. όπως κάνουν με όλους τους αποφοιτήσαντες φοιτητές) να το δει μεγάλο και δυνατό», σημείωσε ο κ. Κώστα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το ΔΠΘ στοχεύει και σε άλλες δράσεις που θα ενώνουν την τοπική κοινωνία με το πανεπιστήμιο, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του εγχειρήματος στην σύνοδο των πρυτάνεων στην Κομοτηνή, που είχαν δοθεί ως δώρα υποδοχής στους συνέδρους, προϊόντα από το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης! Η ιδέα τότε ήταν του κ. Κώστα και μάλιστα άρεσε και στους υπόλοιπους πρυτάνεις σε σημείο που να καθιερωθεί από όσους θα αναλαμβάνουν την διοργάνωση της συνόδου από τούδε και στο εξής.

Στη δεντροφύτευση θα βοηθήσουν και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι και οι Κυνηγοί, εθελοντικά πάντα και είναι ανοικτή η εκδήλωση να συμμετέχει όποιος θέλει. Τα δενδρύλλια τα παραχώρησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης.

ΥΓ: Είναι μια ευκαιρία, πια δίπλα στα νεαρά δεντράκια...να μην υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια...

 
Πηγή:   http://www.thrakinews.gr/