Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γεύσεις Θράκης αυτές τις μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βρισκόμαστε στα μισά πενθήμερης έκθεσης που διοργανώνεται από την ευρωβουλευτή Ρόδη κράτσα, τον ΕΟΤ, Περιφέρειες και Επιμελητήρια της χώρας
ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ Η ΘΡΑΚΗ;


Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας έχει πλημμυρίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 19 και έως και τις 23 Μαρτίου στο πλαίσιο της έκθεσης που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κας Ρόδης Κράτσα με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό».

Στην έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της χώρας μας, ευρωβουλευτές, στελέχη του κοινοβουλίου και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αλλά και να γευτούν ξεχωριστές γεύσεις της πατρίδας μας.
 
Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης  εκπροσωπείται με κρασί, τσίπουρο, ούζο, μπύρα, σκόρδα, σπαράγγια, αλίπαστα, λιαστή ντομάτα, τουρσί, κονσέρβες λαχανικών, χαλβά, χυμό ρόδι, χυμό blueberry.
 
«Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθούν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και να αναδειχθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα. Σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, να συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική και ανταγωνιστική εικόνα της παραγωγής μας και να γίνουν πόλος έλξης για την εστίαση και τον τουρισμό», τονίζει η κα Κράτσα.