Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκαν τα χρώματα για τις πέργκολες και τους ανεμοφράκτες στα καφέ της Ξάνθης

Το σχέδιο προβλέπει τρεις χρωματισμούς για τα ενιαία διακοσμητικά σύνολα σε τρεις χωρικές ενότητες ενώ έξω από αυτές ο χρωματισμός είναι θέμα του ιδιοκτήτη  
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Οι χρωματισμοί που θα διέπουν τις προδιαγραφές για τα στέγαστρα και τους ανεμοφράκτες-ζαρντινιέρες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ξάνθης αποφασίστηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου με βάση την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Γιάννη Τσεγγελίδη.


Το σχέδιο προβλέπει τρεις χρωματισμούς για τα ενιαία διακοσμητικά σύνολα σε τρεις χωρικές ενότητες ενώ έξω από αυτές, ο χρωματισμός είναι θέμα του ιδιοκτήτη.

Για την Παλιά Πόλη και τη Σταυρούπολη που είναι παραδοσιακοί οικισμοί θα αποφασίσει η Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, ενώ όλες οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης, που συνεδρίασε αμέσως μετά στο Δημαρχείο, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.


Το σχέδιο προβλέπει:


ΑΑ΄ ΖΩΝΗ : Χρώμα ανθρακί

ΑΒ΄ ΖΩΝΗ : Χρώμα ανθρακί

Α΄ ΖΩΝΗ (Μικρός Δακτύλιος) : Χρώμα κυπαρισσί

Β΄ ΖΩΝΗ (Μεγάλος Δακτύλιος) : Χρώμα μπορντώ

Γ΄ ΖΩΝΗ : Επιλογή του ιδιοκτήτη



ΖΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ


ΑΑ΄ ΖΩΝΗ : Από πλατεία Ελευθερίας (εκτός της πλατείας) μέχρι και την κεντρική πλατεία. Η 28ης Οκτωβρίου, οι παράπλευροι πεζόδρομοι, τμήμα Κων/νου Μπένη, Περγάμου, Ισιδώρου, Ελπίδος, Δαγκλή, Τσιμισκή (μέχρι τη Μιχ. Καραολή), Γ.Σταύρου, Ανθ. Μιλτιάδου Γεωργίου, Στογιαννίδου, Βας. Κων/νου (με την παράπλευρο οδό Κονίτσης), Βας. Σοφίας μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου, πλατεία Γ.Λαδά, Ύδρας (μέχρι την Πυροσβεστική)

ΑΒ΄ΖΩΝΗ : Κεντρική Πλατεία

Α΄ ΖΩΝΗ (Μικρός Δακτύλιος) : Ο δακτύλιος που περικλείεται από τις οδούς : Ανδρ. Δημητρίου, 40 Εκκλησιών, Αδριανουπόλεως, Μ.Βόγδου, Βενιζέλου, Παν. Τσαλδάρη, Πλάτωνος, Θερμοπυλών, Μιχ. Καραολή, κουγιουμτζόγλου, Αν.Θράκης, Ανδρ. Δημητρίου και πλατεία Ελευθερίας.

Β΄ ΖΩΝΗ (Μεγάλος Δακτύλιος) : Ο δακτύλιος που περικλείεται από τις οδούς : Ζαλλόγγου, Ζαΐμη, Κανάρη, Ομήρου, Μαραθώνος, Αδριανουπόλεως, Αν.Θράκης, Μ.Ασίας, Στ. Βλαχοπούλου, Μακεδονίας, Μεσολογγίου, ηπείρου, 4ης Οκτωβρίου, Σκιάθου, ΙΧ Μεραρχίας, Μάρκου Μπότσαρη, Χασιρτζόγλου, Παλαιολόγου, Ορφέως, Χειμάρρου κοσύνθου, Βας. Σοφίας, Έβρου, Π. Τσαλδάρη, Υψηλάντου, Μιαούλη, Λεωνίδου, Κλεμανσώ, Θερμοπυλών, Θήρας, Τσιμισκή, Πλάτωνος, Ικονίου, Δημοκρίτου, Πεζόδρομος, Γ. Κονδύλη, Παύλου Μελά, 12 Αποστόλων, Κουγιουμτζόγλου, Ζαλόγγου.

Γ΄ ΖΩΝΗ:  Όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι της πόλης καθώς επίσης και αυτοί των Δημοτικών Κοινοτήτων Κιμμερίων και Ευμοίρου.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/