Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοσή του Big Mac στην Ελλάδα

Μετά από πολύμηνη παρουσία στις φυλακές των Σκοπίων, ο Μάκης Ψωμιάδης εκδίδεται στις 2.00 το μεσημέρι από τις σκοπιανές στις ελληνικές αρχές


     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Μετά από πολύμηνη παρουσία στις φυλακές των Σκοπίων, ο Μάκης Ψωμιάδης εκδίδεται στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (30/04) στις ελληνικές αρχές.


Ο πρώην παράγοντας της Καβάλας και εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των στημένων αγώνων, είχε συλληφθεί σε καφετέρια των Σκοπίων στις 9 Νοεμβρίου 2011 και έκτοτε παρέμεινε έγκλειστος σε φυλακή της γειτονικής χώρας.

Ακολούθησε ένας διπλωματικός… ψυχρός «πόλεμος» ανάμεσα στις δικαστικές αρχές των Σκοπίων και της Ελλάδας, καθώς οι Σκοπιανοί εμφάνισαν μια σειρά παράλογων απαιτήσεων, προκειμένου να συναινέσουν στην αποδοχή και κυρίως την εκτέλεση του ελληνικού αιτήματος για την έκδοση του Ψωμιάδη στη χώρα μας.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να απαιτούν να απαλειφθεί ο όρος FYROM, από τα ελληνικά έγγραφα, κάτι που δεν είχε συμβεί σε καμία από τις προηγούμενες περιπτώσεις ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών.

Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου προχώρησε σε διάβημα προς τα Σκόπια, μέσω της Διεύθυνσης Διοικητικών και Δικαστικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση θεμάτων προσωπικής κατάστασης των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Ετσι, τα προβλήματα αυτά ξεπεράστηκαν, σχεδόν στην εκπνοή του χρόνου που δικαιούνταν οι Σκοπιανοί να κρατήσουν ξένο υπήκοο σε φυλακή τους και στις 2 το μεσημέρι, όπως από την περασμένη εβδομάδα έχουν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές –μέσω της Ιντερπόλ- θα παραδώσουν τον Μάκη Ψωμιάδη στην Ελληνική Αστυνομία, με το ραντεβού των δύο πλευρών να έχει κλειστεί να πραγματοποιηθεί στο φυλάκιο των Ευζώνων.

Από εκεί ο Ψωμιάδης θα οδηγηθεί οδικώς στην Αθήνα και όλα δείχνουν ότι θα διανυκτερεύσει στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ώστε να οδηγηθεί στην Ευελπίδων και τον ανακριτή για την εκτέλεση του εντάλματος και εν συνεχεία την προφυλάκισή του, πιθανότατα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Μάκης Ψωμιάδης σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Real News είναι αποφασισμένος να μιλήσει στις δικαστικές αρχές και να ρίξει φως στην υπόθεση των στημένων, απορρίπτοντας τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί…

.