Κυριακή 8 Απριλίου 2012

«Γέφυρα προς το καινούριο» χαρακτήρισε την Δημ. Αριστερά από την Ορεστιάδα ο Γιάννης Πανούσης

Ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης περιόδευσε προχθές στον Βόρειο Έβρο ως υποψήφιος του κόμματος Κουβέλη

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στην Ορεστιάδα βρέθηκε σήμερα το στέλεχος και μέλος της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης στα πλαίσια της περιοδείας του στον Βόρειο Έβρο.

Συγκεκριμένα, στις 13.30 το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας στα πλαίσια της άτυπης προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο κ. Πανούσης ξεκίνησε την ομιλία του, όντας ιδιαίτερα συγκινημένος, που επισκέπτεται την Ορεστιάδα, καθώς όπως ανέφερε είναι επίτιμος δημότης της πόλης, από τον καιρό που διετέλεσε Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Στην εισήγηση του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Δημοκρατική Αριστερά προσπαθεί να βάλει ξανά τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού με τον λαό μαζί, με τη κοινωνία όρθια και μια Ελλάδα της Ευρώπης, αλλά περήφανη στην Ευρώπη». Μίλησε για την έλλειψη της εμπιστοσύνης του λαού απέναντι στις κυβερνήσεις και τις καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι οποίες πλήττουν την ίδια την Δημοκρατία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το κόμμα του «ανοίγει δρόμο ελπίδας και αισιοδοξίας και νέας προσέγγισης των προβλημάτων του ελληνικού λαού» Αναφέρθηκε στην βίαιη και αιφνίδια αλλαγή του τρόπου ζωής των Ελλήνων. Δήλωσε την πίστη του στην Αριστερά που θα δοκιμαστεί και θα δοκιμάσει τις απόψεις της κι όχι στην μικρή κι ανεύθυνη αριστερά. «Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η αριστερά της ευθύνης που δεν χαϊδεύει τα αυτιά των συνδικαλιστών, της αυτοδιοίκησης, των πανεπιστημίων». Καταδίκασε την αμυντική και καταγγελτική αριστερά του παρελθόντος και συνέχισε λέγοντας ότι «η Δημοκρατική Αριστερά δέχεται την πρόκληση να διεκδικήσει και να αποδείξει ότι υπάρχει κι ένας άλλος δρόμος διακυβέρνησης».

Μίλησε για το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα κι αναρωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο των άλλων κομμάτων, που υποκριτικά λένε ότι η Αριστερά δεν έχει σχέδιο.

Αιχμές άφησε για την ηγεσία του ΚΚΕ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν φταίει για όλα ο καπιταλισμός». «Δεν είμαστε οι αριστεροί για τον παράδεισο, αλλά θα αγωνιστούμε για να δώσουμε τη νέα ελπίδα και θα βάλουμε τα τέσσερα Δ, τη Δημοκρατία, το Δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική και οικονομική Δικαιοσύνη και τη Διαφάνεια. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια και περήφανη».

Τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Μίλησε για την ανάγκη περιφερειακού σχεδίου ανάπτυξης απαλλαγμένο από την κακή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την αποκέντρωση την οποία θεωρεί επιβεβλημένη, τους λαθρομετανάστες και τέλος για την οικονομική αποκλειστική ζώνη την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη για την περιοχή της Θράκης.

 
Πηγή:  http://www.radioevros.gr/