Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τεχνοκράτες ο Κοντός

Θέλει οπωσδήποτε εκλογές τον Μάιο (και θα τις έχει, αφού όλα δείχνουν για στήσιμο κάλπης στις 6 Μαΐου)

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής στο περιθώριο εκδήλωσης, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός.


Ερωτηθείς για το χρόνο των εκλογών, απέκλεισε την πιθανότητα αυτές να μετατεθούν περαιτέρω και σχολίασε: "Μένω στη συμφωνία των κομμάτων ότι θα γίνουν εκλογές το ταχύτερο δυνατό και στη δήλωση του Κυβερνητικόυ Εκπροσώπου ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο Μάιο." σημείωσε και πρόσθεσε πως "Πιστεύω ότι εκείνο που βολεύει στην Ελλάδα είναι να λήξει άμεσα αυτή η αβεβαιότητα και να πάμε το ταχύτερο δυνατόν σε σε εκλογές.


Δεν αποκλείονται πρόσωπα εκτός πολιτικού δυναμικού

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων είπε πως προκειμένου η χώρα να μείνει ακυβέρνητη καλό είναι να δημιουργηθεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά δεν απέκλεισε μετά τις εκλογές να υπάρξουν συνεργασίες αλλά και πρόσωπα εκτός του πολιτικού δυναμικού που μπορούν να τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης.

Σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο πρέπει να κλείσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σημείωσε ότι όποτε και να κλείσει το ψηφοδέλτιο θα είναι καλοδεχούμενο και ανέφερε σε σχέση με τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορούν να υπάρξουν για τη χώρα: "Υπάρχουν δυνατότητες για επανεκκίνηση της οικονομίας με δικές μας δυνάμεις αλλά και μέσα από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μνομονεύοντας την πρόσφατη πρότασή του προς τον Πρόεδρο τη ΝΔ και σημειώνοντας ότι 14 δις ευρώ είναι ένα τεράστιο ποσό που μπορεί να δώσει ώθηση στην Ελληνική Οικονομία.


"Υπέρ των ΕΟΖ αλλά με προσοχή"

Τέλος, σε σχέση με τη δημιουργία Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών ανέφερε ότι όλα αυτά θα βοηθήσουν αλλά χρειάζεται να γίνουν με προσεκτικό σχεδιασμό και ξεκάθαρη στρατηγική για το σχεδιασμού που χρειάζεται. " Δεν γίνεται αν οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς δεν έχουμε χαράξει τη δική μας ξεκάθαρη στάση ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες επιπτώσεις". Τέλος, θεώρησε απίθανο το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές εργασιακές σχέσεις μέσα στις ΕΟΖ, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν πίστεψε πως το μισθολογικό κόστος είναι αυτό που αποτρέπει την ανάπτυξη.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/