Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ταξιδάκι στη Σμύρνη για μειονοτικούς δημοσιογράφους από τον Χατζηοσμάν

Τους φιλοξένησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-παράρτημα Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης

    ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ;

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-παράρτημα Σμύρνης Αϊντίν Οζτζάν, φιλοξένησε στη Σμύρνη κατά το διάστημα 29 Μαρτίου-1 Απριλίου, μέλη του τύπου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Στο ταξίδι μετείχαν ο Αίντίν Μποσταντζί από το τουρκόφωνο περιοδικό Αζινλίκτσα, ο Χασάν Χασάν από την εφημερίδα Γκιουντέμ, οι Χαλίτ Χαλιλιμπράμ και Χουσείν Γιολούτς από το Ράδιο CITY, ο Ιμπραήμ Μπαλταλί από το περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί, ο Αλή Πεντζάλ από το περιοδικό Σέτσεκ, και ο Αχμέτ Νταβούτ από το Ράδιο JOY.
Τα μέλη του Δυτικοθρακιώτικου τύπου, στις 30 Μαρτίου μετείχαν σε βραδιά αλληλεγγύης του συλλόγου, και έδιωξαν τη νοσταλγία συναντώμενοι με τους ομογενείς που ζούνε στη Σμύρνη.

Στη βραδιά αλληλεγγύης μετείχαν ο πρόεδρος Αϊντίν Οζτζάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ο Μουσά Γιουρτ – μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής διοίκησης του συλλόγου – η ηγεσία του Συλλόγου Τουρκοκρητικών, και περίπου 500 καλεσμένοι.

Στην ομιλία που έκανε εκεί ο Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα του παραρτήματος Σμύρνης.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος ο Αϊντίν Οζτζάν στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε πως εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας, όπως των μουφτειών, των βακουφίων και της εκπαίδευσης, ενώ πρόσθεσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια θέματα με τις άδειες εργασίας των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων που εργάζονται στην Τουρκία.

Ευχαριστούμε τον βουλευτή μας Αχμέτ Χατζηοσμάν που συνέβαλε υλικά για το ταξίδι μας στην Σμύρνη. Εάν δεν υπήρχε η συμβολή του αυτό το ταξίδι ίσως δεν θα πραγματοποιούνταν.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/