Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Πάλι δεν κέρδισε εκτός έδρας ο Πανθρακικός

«Λευκή» ισοπαλία
για Ηρακλή και
Πανθρακικό στα Ψαχνά

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Μπροστά σε περισσότερους από 1.200 φίλους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου των Ψαχνών, Ηρακλής και Πανθρακικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο δυνατός αέρας λειτούργησε ως τροχοπέδη στην διάθεση των παικτών και των δύο ομάδων να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, καθώς δυσχέρανε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες τους.

Στο α’ ημίχρονο ο Ηρακλής είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Κουτσοσπύρου, με τον Πανθρακικό να είναι εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Στην ομάδα της Κομοτηνής μάλιστα, ανήκει και η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου 45λέπτου, καθώς στο 24’ ο Μίνγκας μπήκε στα καρέ των γηπεδούχων, σούταρε, αλλά ο Τόλιος επενέβη κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η πρώτη καλή στιγμή στο β’ ημίχρονο είχε και πάλι πρωταγωνίστρια την ομάδα του Πανθρακικού, καθώς στο 52’ ο Μίνγκας γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, με τον Κοντογουλίδη να πιάνει το βολ πλανέ στέλνοντας ωστόσο, τη μπάλα να περάσει άουτ, αφού πρώτα βρήκε στο έδαφος κι απέκτησε μεγάλη ταχύτητα.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη απείλησε και στο 55’, όταν ο Πόνσε ελίχθηκε και δοκίμασε το πόδι του σουτάροντας με δύναμη αναγκάζοντας τον Τόλιο σ’ εντυπωσιακή επέμβαση…

Στο 62’ ο Σέγκος εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ για τον Ηρακλή στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσοσπύρου.

Ο Πανθρακικός πίεσε περισσότερο στο β’ ημίχρονο αναζητώντας ένα γκολ, το οποίο θα του «χάριζε» τους τρεις βαθμούς, με τον Ηρακλή Ψαχνών να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων έγινε, άλλωστε, αναγκαίο… κακό στο τελευταίο δεκάλεπτο, καθώς η ομάδα του Γιώργου Φοιρού υποχρεώθηκε ν’ αγωνιστεί με δέκα παίκτες από το 83’ λόγω αποβολής – με δεύτερη κίτρινη κάρτα – του Λιόση.

Η τελευταία, αλλά και μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πανθρακικό ν’ αποδράσει με το «διπλό» από την Εύβοια, ήταν αυτή του 90ου λεπτού, όταν ο Πόνσε επιχείρησε ακόμα ένα σουτ, με τη… Θεά Τύχη ωστόσο, να γυρίζει την πλάτη της στην ομάδα της Θράκης, καθώς η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Τόλιου!

Το τελικό 0-0 άφησε ίσως λίγο περισσότερο ικανοποιημένο τον γηπεδούχο Ηρακλή, καθώς «τσίμπησε» έναν βαθμό κόντρα σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας, ενώ αντίθετα ο Πανθρακικός άφησε δύο βαθμούς στην προσπάθειά του να πιάσει την Βέροια στην κορυφή της βαθμολογίας…

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τους Μπάμπα και Αθανασόπουλο του ιδίου συνδέσμου. Με κίτρινη κάρτα - εκτός των δύο που δέχτηκε ο Λιόσης στο 29’ και στο 83’ - παρατηρήθηκαν οι Πλάτανος, Βαγγελόπουλος, Μουνάφο και Μακρυδημήτρης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Φοιρός): Τόλιος, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Γιώτας, Μπακομήτρος (82’ Γανωτής), Πλατανιάς, Σανόκο (63’ Δελήμπασης), Λιόσης, Ντελέκος (72’ Αλεξάντροβιτς), Θάνος, Σέγκος

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Κουτσοσπύρος, Πόνσε, Μουνάφο, Μπαλού, Μακρυδημήτρης (84’ Γωνιάδης), Στάθης, Κοντογουλίδης (68’ Σουλτανίδης), Σαρακατσάνος, Μίνγκας (73’ Μπαϊκαρά), Βαγγελόπουλος, Χρήστου