Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ένταση και επεισόδια με Αρμένιους έξω από το Τουρκικό Προξενείο

Όχι όμως της Κομοτηνής 
αλλά της Θεσσαλονίκης, 
με αφορμή την σημερινή 
ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Πορεία με κατάληξη στο προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το μεσημέρι Αρμένιοι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων.

Την πορεία διοργάνωσε η αρμενική νεολαία Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν και μέλη της αρμενικής παροικίας. Μικρή ένταση επικράτησε όταν οι συμμετέχοντες στην πορεία έφτασαν κοντά στις αστυνομικές δυνάμεις και επιχείρησαν να διασπάσουν τον κλοιό τους, γύρω από το τουρκικό προξενείο, για να φτάσουν στην πύλη και να θυροκολλήσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας, αλλά απωθήθηκαν. Οι διαδηλωτές τελικά ανέγνωσαν το ψήφισμα μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις και τραγούδησαν τον ελληνικό και τον αρμένικο εθνικό ύμνο.

Νωρίτερα, εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση στον αρμενικό ναό της Παναγίας στη Θεσσαλονίκη, την οποία παρακολούθησαν μέλη της αρμενικής παροικίας και της αρμενικής νεολαίας. Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη αιμοδοσία σε αίθουσα των γραφείων της παροικίας, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο μετά τη λειτουργία ο Αρμενικός Σταυρός του Ελέους.

.