Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αποκάλυψη: "μπλόκο" στα Χρυσωρυχεία Θράκης από τον (μάγκα) υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα!!!

Μπορεί ο Σαμαράς και η ΝΔ να δηλώνουν εμμέσως υπέρ, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει διατελέσει επίτροπος Περιβάλλοντος, έχει ευαισθησίες και εντελώς αθόρυβα και στα μουλωχτά βρήκε για την ώρα τον τρόπο να μην προχωρήσει με ρυθμούς fast track η εξόρυξη στο Πέραμα του Εβρου (αν και όλοι νομίζουν το αντίθετο)...


                     ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ





«Μπλόκο» στα Χρυσωρυχεία Θράκης και γενικότερα στο fast track έβαλε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας, καθώς απέφυγε πολύ διακριτικά να υπογράψει (ως συναρμόδιος) την απόφαση υπαγωγής στον νόμο περί στρατηγικών επενδύσεων έξι επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ. Αυτό αποκάλυψε το "Βήμα" της περασμένης Κυριακής στα ψιλά παραπολιτικά των οικονομικών σελίδων.


* Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί τον Μάρτιο από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων υπό την προεδρία του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου και με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών κ. Μ. Βορίδη και του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, ο οποίος αντικαθιστούσε τον κ. Δήμα, που ήταν απών. Όλοι έβαλαν τις υπογραφές, με τον Παπακωνσταντίνου προφανώς πρώτο - πρώτο, αλλά δεν περίμεναν να λειτουργήσει ως υπέρμαχος του Περιβάλλοντος ο Δήμας.

* Όπως είναι γνωστό, στο fast track είχαν μπει πρώτη και καλύτερη η επένδυση για εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα Εβρου αλλά και η ανάπτυξη αιολικών πάρκων ισχύος 1.000 MW στην Κρήτη, η κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού στη Σητεία, η κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 166 MW στην ηπειρωτική Ελλάδα, αντλησοταμιευτικά συστήματα αποθήκευσης και παραγωγής ενέργειας ισχύος 587 MW στην Αμφιλοχία, καθώς και αιολικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη.

* "Η ανάπτυξη μπορεί να περιμένει. Προτεραιότητα έχουν οι εκλογές!", σημειώνει η εφημερίδα. Τι λέμε εμείς ως ThrakiLive; Ότι ο Σταύρος Δήμας αποδείχθηκε ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ. Χωρίς να κάνει ντόρο και εντελώς αθόρυβα κατάφερε να μην βάλει εκείνη την υπογραφή για την οποία καιγονταν η Eldorado, κόντρα ακόμα και στην θέληση του Αντώνη Σαμαρά. Πόσο θα μπορεί ο αντιπρόεδρος να πηγαίνει κόντρα στην θέληση του προέδρου της ΝΔ; Θα φανεί. Και κάτι μας λέει ότι αυτή η περίεργη κωλυσιεργία του  δεν είναι άσχετη με το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο Δήμας για πέντε χρόνια υπήρξε ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στην Κομισιόν και έχει πράγματι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ. Όχι σαν κάποιους... ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που γιόρταζαν κιόλας χθες, ίσως τρώγοντας και με... χρυσά κουτάλια ...