Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Ο δικομματισμός μπορεί να σπάσει και στην Ξάνθη», λέει ο Ψαριανός

Ο βουλευτής Β' Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς ήρθε και μίλησε απόψε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση Ξάνθης του κόμματος, ενώ αύριο πηγαίνει στην Κομοτηνή

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά κος Γρηγόρης Ψαριανός σε εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική ΔΗΜ.ΑΡ.



«Είναι τρελοκομείο το σύστημα που έχουμε φτιάξει. Μέσα σε αυτή τη λογική το να σπάσει ο δικομματισμός στην Ξάνθη είναι ένα μικρό βήμα σε μια κατεύθυνση εξυγίανσης του πολιτικού μας συστήματος» ανέφερε ο κος Ψαριανός κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να καταλάβει την τρίτη έδρα στον Νομό Ξάνθης κάποιο από τα, θεωρητικά, μικρά κόμματα. «Εγώ θα ήθελα να παίρνανε στην Ξάνθη από μια έδρα ο Σύριζα, η Δημ.Αρ. και η Δράση. Φανταστείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν τότε το σκηνικό» συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας το γεγονός πως τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε έναν δημοσκοπικό κατήφορο, ο οποίος θα μετουσιωθεί σε ψήφο αντίδρασης, ο κος Ψαριανός επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει «μια κυβέρνηση συνεργασίας μήπως και γίνουμε Ευρωπαϊκή χώρα. Τώρα είμαστε Βόρεια Αφρική και ζητώ συγγνώμη και από τους Β. Αφρικάνους».
Οι ευθύνες για τη σημερινή εικόνα της χώρας μοιράζονται σε όλα τα κόμματα που αποτελούσαν το πολιτικό σκηνικό, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες που ψηφίζουν επί 40 περίπου χρόνια τον δικομματισμό σύμφωνα με τον ίδιο, ο όποιος έκανε λόγο για ένα «πελατειακό σύστημα που οικοδόμησε ο δικομματισμός με δική μας πάντα ευθύνη. Γιατί κανένας δεν γίνεται πελάτης εάν δεν το θέλει ο ίδιος. Είναι μια στιγμή που πρέπει να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να είμαστε πελάτες, αλλά πολίτες».

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως «η ψήφος δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα οργής ή αγανάκτησης γιατί τότε η κάλπη θα βγάλει τέρατα».